Puszta kézzel verték agyon Simont

2002.04.29. 15:47
A boncolási jegyzőkönyv szerint Simont puszta kézzel verték agyon. A rendőrség rekonstruál, közben pedig egy hírhedt verekedőt keres, aki szemtanúja volt az esetnek.
Szinte biztos, hogy nem viperával (speciális támadófegyver, teleszkópos bot) mért ütés okozta Simon Tibor halálát - értesült az Index. Az eddig kihallgatott tanúk vallomásai valamint a boncolási jegyzőkönyv is azt támasztják alá, hogy Simont puszta kézzel verték agyon.

Keresnek egy hírhedt verekedőt

Az ügyészségi nyomozók eddig csaknem 20 személyt hallgattak meg Simon Tibor brutális megverése kapcsán, ám még néhány fontosnak tűnő szemtanú hátra van. Közöttük is talán a legfontosabb, G. János, akit egyébként négy - más erőszakos - bűncselekmény miatt már köröznek. Őt pillanatnyilag még csak megkérdeznék arról az ügyészségi nyomozók, hogy ott járt-e a Lövőház utcában, és ha igen, mit csinált. Azt, hogy milyen minőségben faggatják, majd akkor derül ki, ha sikerül megtalálni.

Rekonstruálnak

A másik szál a nyomozásban a boncolási jegyzőkönyv szakértői vizsgálata és az így szerzett információk összehasonlítása a tanúkihallgatásokon szerzett információkkal. Ezek alapján próbálják rekonstruálni, hogy mi is történt azon a vasárnapon.

Temetés
Simon Tibor temetése május 7-én, kedden 14 óra 30 perckor lesz a farkasréti temetőben.

Simon Tibor agyonverése kapcsán, halált okozó testi sértés miatt a büntetőügynek továbbra is két gyanúsítottja van, akik mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

Vizsgálat a nyilatkozó idegsebész ellen

Belső vizsgálatot indított a fővárosi Szent János Kórház a Simon Tibort megműtő Csókay András idegsebész ügyében - tájékoztatta Tóth János, az intézmény főigazgató-helyettese hétfőn az MTI-t.

Közölte: a kórház vezetése korábban fontolóra vette, hogy etikai eljárást kezdeményeznek az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet idegsebésze ellen, aki a János kórház illetékesei helyett nyilatkozott Simon Tibor állapotáról, és közben minősítette az intézmény orvosainak munkáját.

Tóth János elmondta: a János kórház vezetése hétfőn úgy döntött, hogy az etikai eljárás helyett belső vizsgálatot indítanak, amelynek eredménye három hét múlva várható.

A főigazgató-helyettes jelezte: a vizsgálattal Csókay András idegsebésznek az ügyben játszott szerepét szeretnék tisztázni. Az idegsebész arról ismert, hogy az agyduzzadásos koponyasérültek operációjára speciális eljárást dolgozott ki, amelynek alkalmazásával csökkenthető a károsodás.  • Hírek
  • Megtakarítás