Újabb gyanúsított került előzetesbe a Simon-ügyben

2002.05.02. 15:24
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság G. Jánost, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett Simon Tibor edző agyonverésében. Az ügyészség szerint nem kizárt, hogy hamarosan tovább bővül a gyanúsítottak köre.
A Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte G. Jánost, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy a korábban előzetes letartóztatásba helyezett két személlyel együtt részt vett Simon Tibor agyonverésében.

A bíróság szerint a gyanúsított cselekménye alkalmas társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés bűntettének megállapítására. A bírósági indoklásban szerepel: fennáll a veszélye, hogy G. János meghiúsítaná az eljárás eredményes befejezését.

Részleges beismerő vallomást tett

A végzés ellen nem fellebbeztek, így az csütörtökön jogerőssé vált. Előzőleg G. János részleges beismerő vallomást tett az ügyészségi nyomozók előtt. A 27 éves férfit már napok óta nagy erőkkel kerestek Simon Tibor agyonverése ügyében.

Az ügyészségi nyomozók eddig azt állapították meg, hogy Simon egy tettlegességig fajuló vitába keveredett egy eddig ismeretlen személlyel, és G. Jánossal. Simon Tibor kifutott a Café Allure nevű bárból; az utcán az egyik korábban előzetesbe helyezett személy elgáncsolta a futballedzőt. Ezt követően három férfi kezdte ütlegelni Simont: a két korábbi gyanúsított, és G. János.

A vallomások szerint Simon a verés közben felült, és bocsánatot kért. Ezután G. János bal öklével Simon arcába csapott, aki ettől "eldőlt". Az edző ezután nem mozdult, de G. János még egyszer hátba rúgta.

G. János részleges vallomása után bizonyossá vált, hogy a férfi részt vett Simon Tibor bántalmazásában, valószínűleg tőle kapta Simon az utolsó ütést is. Az azonban még nem tisztázódott, hogy az ő ütései okozták volna Simon halálát.

Tovább bővülhet a gyanúsítottak köre

G. János aki ellen garázdaság és más erőszakos büntetőügyben négy elfogatóparancsot is kiadtak különböző rendőri szervek, ügyvédjével tanácskozva önként jelentkezett az ügyészségi nyomozóknál. Rögtön meggyanúsították halált okozó testi sértéssel és őrizetbe is vették.

G. Jánossal már három gyanúsítottja van a Simon Tibor agyonverése miatt indult nyomozásnak. Az eljárás eddigi adatai szerint azonban többen voltak jelen a Café Allure bárban és előtte az utcán, így nem kizárt, hogy hamarosan bővülni fog a gyanúsítottak köre.

  • Bérelnék
  • Bankszámla