Árpád
-2 °C
4 °C

Ellentmondások Simon Tibor halála körül?

2002.05.09. 10:43
Külsérelmi nyomok hiánya alapján az orvos szakértők kizárták, hogy Simon Tibor testét közepes vagy ennél erősebb rúgás érte volna -állítja a Magyar Hírlap. A nyomozók szerint viszont a félig elkészült véleményből nem lehet megállapítani, hogy Simon Tibort egyáltalán nem rugdosták volna támadói.
A Simon Tibor halálával kapcsolatos tanúvallomásoknak ellentmond az az orvos szakértői vélemény, amely az elhunyt sportvezető második boncolását követően a napokban adott át az ügyészségnek az Igazságügyi Orvostani Intézet. A Magyar Hírlap birtokába jutott dokumentum szerint Simon Tibor testén és végtagjain egyetlen rúgástól eredő sérülést sem találtak az orvosok.

A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz már megérkezett a szakértői vélemény egyik része. A nyomozók arra voltak kíváncsiak, bevérzéses sérülések igazolják-e a szemtanúk állítását, miszerint a földön hanyatt fekvő sportvezetőt testszerte több erőteljes rúgás érte.

A szakvélemény ellentmondani látszik a szemtanúk állításának. Az orvosok ugyanis egyetlen bevérzéses sérülést találtak a háton, ám ezt egyértelműen a földre zuhanás következményeként határozták meg. A külsérelmi nyomok hiánya azt is jelentheti, hogy Simon Tibor testét nem érte közepes vagy ennél erősebb rúgás.

Még nem teljes a vélemény

- Ne szaladjunk előre ennyire, mert egyelőre nem készült még el a teljes orvos szakértői vélemény Simon-ügyben - nyilatkozta az Indexnek Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. - Most mindössze egy rész-szakértői vélemény áll a nyomozóhatóság rendelkezésére, ebből azonban nem lehet azt a következetést levonni, hogy Simon Tibort egyáltalán nem rugdosták volna támadói.

Borbély Zoltán arra a kérdésre nem tudott választ adni, hogy mikor készülhet el a teljes szakvélemény, de emlékeztetett arra, hogy ennek elkészítése nem ritkán hónapokat vesz igénybe.

A szóvivő megerősítette, szerdán kezdeményezték a halálos kimenetelű verekedés negyedikként őrizetbe vett gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. Az illető a szórakozóhely kidobóemberként kapcsolódott az ütlegelésbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?