Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Végézhez közeledik a Simon-ügy nyomozása

2002.06.06. 13:34
Vádemelési javaslattal zárulhat a Simon Tibor agyonverése kapcsán indult nyomozás, ami már az utolsó fázisába érkezett. Az ügyészségi nyomzók négy embert gyanúsítanak azzal, hogy agyonverték a Café Allure bár előtt Simont.
Utolsó fázisába érkezett a Simon Tibor agyonverése kapcsán indult nyomozás - értesült az Index. A nyomozók még gőzerővel ellenőrzik az információkat, tisztázzák a tanúvallomások közötti ellentmondásokat, de hamarosan vádemeléssel zárul majd a nyomozás.

Simon Tibort a budapesti Café Allure-ben, a biztonsági őrök bántalmazták brutálisan. A Sopron labdarúgócsapatának edzője kómába esetett, majd két nappal később belehalt sérüléseibe.

Miután kiderült, hogy a Készenléti rendőrség egyik tagja is részt vett a brutális támadásban, az ügyészségi nyomozóhivatal viszgálja a történteket. Az ügyben négy embert gyanúsítanak halált okozó testi sértéssel.

Tisztázatlan kérdések

Egyikük G. János - aki ellen garázdaság és más erőszakos büntetőügyben négy elfogatóparancsot is kiadtak, majd végül önként jelentkezett az ügyészségi nyomozóknál - nem tagadja, hogy bántalmazta, ütötte, rúgta Simon Tibort. Az ő részleges beismerő vallomása alapján valószínűleg tőle kapta Simon az utolsó ütést is. Az azonban még nem tisztázódott, hogy az ő ütései okozták volna Simon halálát. Azt viszont kizárja a boncolsái jegyzőkönyv, hogy viperát is használtak volna a támadók.

A szintén halált okozó testi sértéssel gyanúsított másik három férfi csak annyit ismer el, hogy ott voltak a Café Allure előtt. Azt viszont tagadják, hogy részt vettek a bántalmazásban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!