Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végézhez közeledik a Simon-ügy nyomozása

2002.06.06. 13:34
Vádemelési javaslattal zárulhat a Simon Tibor agyonverése kapcsán indult nyomozás, ami már az utolsó fázisába érkezett. Az ügyészségi nyomzók négy embert gyanúsítanak azzal, hogy agyonverték a Café Allure bár előtt Simont.
Utolsó fázisába érkezett a Simon Tibor agyonverése kapcsán indult nyomozás - értesült az Index. A nyomozók még gőzerővel ellenőrzik az információkat, tisztázzák a tanúvallomások közötti ellentmondásokat, de hamarosan vádemeléssel zárul majd a nyomozás.

Simon Tibort a budapesti Café Allure-ben, a biztonsági őrök bántalmazták brutálisan. A Sopron labdarúgócsapatának edzője kómába esetett, majd két nappal később belehalt sérüléseibe.

Miután kiderült, hogy a Készenléti rendőrség egyik tagja is részt vett a brutális támadásban, az ügyészségi nyomozóhivatal viszgálja a történteket. Az ügyben négy embert gyanúsítanak halált okozó testi sértéssel.

Tisztázatlan kérdések

Egyikük G. János - aki ellen garázdaság és más erőszakos büntetőügyben négy elfogatóparancsot is kiadtak, majd végül önként jelentkezett az ügyészségi nyomozóknál - nem tagadja, hogy bántalmazta, ütötte, rúgta Simon Tibort. Az ő részleges beismerő vallomása alapján valószínűleg tőle kapta Simon az utolsó ütést is. Az azonban még nem tisztázódott, hogy az ő ütései okozták volna Simon halálát. Azt viszont kizárja a boncolsái jegyzőkönyv, hogy viperát is használtak volna a támadók.

A szintén halált okozó testi sértéssel gyanúsított másik három férfi csak annyit ismer el, hogy ott voltak a Café Allure előtt. Azt viszont tagadják, hogy részt vettek a bántalmazásban.