Feladta magát a Simon-ügy feltételezett fővádlottja

2002.04.29. 21:01
Feladta magát az ügyészségen Simon Tibor feltételezett gyilkosa. Négy körözés is érvényben volt G. János ellen, akit egy hete, a Café Allure előtt történt verekedés óta nagy erőkkel keresett a rendőrség. Az ügyvéd szerint a férfi az elmúlt napokban is Magyarországon tartózkodott. A nyomozók halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják a férfit.
Önként jelentkezett hétfőn kora délután a Fővárosi Főügyészségen G. János, akinek meghallgatása jelenleg is folyik a halálos bántalmazást szenvedett Simon Tibor ügyében - erősítette meg az MTI információját Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Lehet, hogy ővé volt a végzetes ütés

A szóvivő tájékoztatása szerint G. János ügyvédje tanácsára, illetve a sajtóban megjelentek hatására jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen. Közölte: G. János belföldön tartózkodott és több szerv is körözte. Az ellene kiadott négy körözésben többek között orgazdaság gyanúja miatt keresték. Több lap információja szerint G. Jánosról az eddigi vallomások alapján azt feltételezik, hogy április 21-én a fővárosi Café Allure bár előtt ő mérte a végzetes ütést Simon Tibor egykori focistára, a Matáv-Sopron vezetőedzőjére.

Halált okozó testi sértéssel vádolják

Halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják Simon Tibor bántalmazása ügyében G. Jánost, aki hétfőn önként jelentkezett a Fővárosi Főügyészségen - tudta meg Sándor Lászlótól, a gyanúsított ügyvédjétől hétfőn este az MTI. Sándor László közlése szerint védencét őrizetbe vették, s a bíróság három napon belül hozhat döntést arról, előzetes letartóztatásba helyezi-e. Az ügyvéd tájékoztatása szerint G. János meghallgatása délután négy óra körül kezdődőtt, és több mint két órán át tartott. Mint mondta: védencét igen megviselték a Lövőház utcában történtek, az eset óta nagyon rossz idegállapotban van, a nyomozóhatóság azonban rendkívül korrekt módon járt el kihallgatása során.

Etikai tárgyalás a készenlétieknél

Simon Tibort koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de múlt kedden belehalt sérüléseibe. A Készenléti Rendőrségen hétfőn volt az etikai tárgyalása annak törzsőrmesternek, akit a Budai Központi Kerületi Bíróság még szerdán előzetes letartóztatásba helyezett, egy biztonsági őrrel együtt, életveszélyt okozó testi sértés gyanújával, Simon Tibor bántalmazása miatt. Magyar György, a gyanúsított rendőr ügyvédje az MTI megkeresésére elmondta, hogy a törzsőrmesteren kívül meghallgattak egy tanút is. Hozzátette: az etikai bizottság később küldi meg a döntéséről szóló határozatot. A Készenléti Rendőrség sajtóreferense azt közölte, hogy kedden adnak tájékoztatást az etikai tárgyalásról.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön