Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemelés a Simon-ügyben

2002.10.03. 14:36
Társtettesként elkövetett halált okozó testi sértéssel vádolja a Simon-gyilkosság négy gyanúsítottját a Fővárosi Főügyészség - közölte Borbély Zoltán szóvivő. Az orvosszakértői jelentés szerint két halálos ütést mértek a Sopron egykori vezetőedzőjére.
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a Simon Tibor bántalmazásában részt vevő négy gyanúsított ellen. Az MTI-nek Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője erősítette meg a Magyar Nemzet információját. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a jogerős ítéletig tartsa fenn G. János előzetes letartóztatását, mert ő mérte az utolsó ütést a Sopron élvonalbeli labdarúgócsapatának volt vezetőedzőjére.

Borbély Zoltán arról is tájékoztatott, hogy orvosszakértői vélemény szerint Simon Tibor fejét legfeljebb két olyan súlyos ütés érte, amely halálát okozhatta, majd hozzátette: az ügyészség társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértéssel vádolja a négy gyanúsítottat. Ennek büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés. A szóvivő azt mondta, hogy a négy gyanúsított egymással szándékegységben, kevesebb mint egy percen belül bántalmazta az edzőt, ezért is minősülnek társtettesnek.

Simont ez év április 21-én verték meg Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában, egy bár előtt. Az egykori válogatott labdarúgó két nappal később belehalt sérüléseibe.