Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Vádemelés a Simon-ügyben

2002.10.03. 14:36
Társtettesként elkövetett halált okozó testi sértéssel vádolja a Simon-gyilkosság négy gyanúsítottját a Fővárosi Főügyészség - közölte Borbély Zoltán szóvivő. Az orvosszakértői jelentés szerint két halálos ütést mértek a Sopron egykori vezetőedzőjére.
Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a Simon Tibor bántalmazásában részt vevő négy gyanúsított ellen. Az MTI-nek Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője erősítette meg a Magyar Nemzet információját. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a jogerős ítéletig tartsa fenn G. János előzetes letartóztatását, mert ő mérte az utolsó ütést a Sopron élvonalbeli labdarúgócsapatának volt vezetőedzőjére.

Borbély Zoltán arról is tájékoztatott, hogy orvosszakértői vélemény szerint Simon Tibor fejét legfeljebb két olyan súlyos ütés érte, amely halálát okozhatta, majd hozzátette: az ügyészség társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértéssel vádolja a négy gyanúsítottat. Ennek büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés. A szóvivő azt mondta, hogy a négy gyanúsított egymással szándékegységben, kevesebb mint egy percen belül bántalmazta az edzőt, ezért is minősülnek társtettesnek.

Simont ez év április 21-én verték meg Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában, egy bár előtt. Az egykori válogatott labdarúgó két nappal később belehalt sérüléseibe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!