Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Letartóztatták O.J. Simpsont

2007.09.16. 20:47
Vasárnap Las Vegasban letartóztatták O.J. Simpsont fegyeres rablás miatt. A futballsztár sportrelikviákat akart vásárolni, amikor két társa fegyvert fogott az eladóra.

Fegyveres rablás miatt letartóztatták O.J. Simpsont Las Vegasban - értesült a CNN egy a nyomozásban részt vevő személytől. A rendőrség rablással, erőszakkal, betöréssel és összeesküvéssel vádolja a volt futballsztárt.

Szombaton a Las Vegas-i rendőrség letartóztatott egy férfit és két fegyvert is lefoglalt egy rablással kacsolatban. A hírek szerint O.J. Simpsont és több társa sportrelikviákat akart vásárolni a Palace Station Casino egyik szállodai szobában.

A beszélgetés közben azonban a volt sportoló két társa fegyvereket fogott az eladóra. Az áldozat az incidens után azonnal értesítette a rendőrséget, de még nem tudni, mit vittek el tőle. A szombaton letartóztatott férfit Walter Alexandernek hívják és útban a repülőtér fel kapta el a rendőrség.

O.J. Simpsont az eset után többször kihallgatták a rendőrök, de akkor még elengedték. Simpson azt mondta, hogy a tárgyak az ő tulajdonát képezik. A relikviák között volt olyan, amit évek óta nem látott, vagy amit elloptak tőle. Több családi fotó is volt, köztük olyan is, melyen ő maga volt kisgyerekként. Simpson azt állítja, hogy a barátai csak segítettek elvinni a dolgokat a szobából, nem kerültek elő fegyverek.

A sportoló azt állította, még szombaton felhívta az áldozatot, Alfred Beardsleyt, és megegyeztek abban, hogy az eset túllőt a célon. A telefonbeszélgetést később Beardsley is megerősítette, azt is hozzátette, hogy Simpson bocsánatot kért tőle. A másik áldozat, Bruce Fromong azt mondta, hogy Simpson két társa fegyvert fogott rájuk és az egész olyan volt, mintha egy lakásba törtek volna be.

O.J. Simpsont azzal vádolták 1994-ben, hogy megölte feleségét és annak szeretőjét. A gyilkosság és az azt követő évekig elhúzódó tárgyalás óriási médiaeseménnyé változott. A sportolót végül 1995-ben felmentették, de az ítéletet sokan vitatták.

Két évvel később, 1997-ben egy polgári perben kimondták, hogy felelős a pár haláláért és 33,5 millió dollárt kell fizetni az áldozatok családjának. Hogy még kuszább legyen a mostani történet, az egyik mostani áldozat, Bruce Fromong a polgári perben O.J. Simpson mellett tanúskodott.