Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Drogot kerestek a rendőrök a volt futballsztárnál

2001.12.05. 11:15
Drogot és pénzmosásra utaló bizonyítékokat keresett az a több tucat ügynök, aki megszállta O. J. Simpson floridai házát- jelentette a CNN. Az egykori futballsztár és színész ügyvédje közölte: védencét bizonyára összekeverték egy másik Simpsonnal.
A keddi akció része volt egy két éve tartó pénzmosás, drogkereskedelem és műholdas vételt lehetővé tevő hamis mágneskártyák kereskedelme utáni nyomozásnak. Simpsont nem vádolták és nem tartoztatták le a nyomozás során. Simpson ügyvédje elmondta, hogy elkobozták védence műholdas televízióját, de drogot vagy egyéb tiltott anyagot nem találtak. Simpson neve egy lehallgatott telefonbeszélgetés során merült fel.

Ügyvédje szerint azonban összekeverik egy másik Simpsonnal. Állítása szerint nem ismeri a vádlottakat, és az ügyről sem tud semmit. Az üggyel kapcsolatban eddig tizenkét ember ellen emeltek vádat, ebből tízet már letartóztattak. Az egykori futballsztár ügyvédje szerint "semmi olyan bizonyítékot nem találtak, amelynek következménye lehetne". Hozzátette, elég ritka, hogy a déli régióban harminc-negyven ügynök vonuljon ki egy házhoz, ez inkább ügyfele ismertségének köszönhető.

Hat évvel ezelőtt Simpsont felmentették exfelesége és annak barátja 1994-es meggyilkolásának vádja alól a büntetőjogi tárgyalás során Los Angelesben. Később a polgárjogi per során bűnösnek találták, és 33,5 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték.