Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Hajsza és baleset a síneken

2003.05.23. 19:50
A rendőrség elől menekülve a vasúti sínekre hajtott egy terepjáró pénteken délután Rákos és Pécel között; az autóhoz kapcsolt üres autószállító tréler összeütközött a Budapestről Miskolcra tartó Hernád InterCity vonattal.
A XVII. kerületben járőrözött a rendőrség cirkáló egysége, amikor a Péceli út és a Szabadság sugárút kereszteződésében egy terepjáróban felismertek egy férfit, aki korábban már több bűncselekményt követett el. A Havaria Press szerint a Mitsubishi terepjáró a Szabadság sugárúton haladva pirosat kapott a vasúti átjáróban, ezért megállt. A Cirkáló Egység hat rendőre ekkor körbevette a kocsit, és kiszállították a sofőrt és ellenőrizték irataikat. A rendőrök által korábban felismert 29 éves budapesti férfi hamis személyi igazolványt mutatott fel, majd hirtelen beugrott az autóba.

A trélert elvitte a vonat

A rendőrök több figyelmeztető lövést is leadtak, melyek egyike a terepjáró oldalába csapódott. A menekülő autóst ez sem bírta megállásra és bevágott a Hernád InterCity elé. Kanyarodás közben a terepjáróhoz kapcsolt üres autószállító tréler elsodorta az egyik járőrt, aki nem sérült meg, de a budapesti bűnöző ellen a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal (KÜNYH) hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt eljárást indít.

A férfi ráhajtott a sínekre, de a terepjáró mögé kapcsolt tréler fennakadt, s a Keleti pályaudvarról Miskolcra tartó InterCity belerohant. A tréler beszorult a mozdony alá, amely annyira megrongálódott, hogy nem tudta folytatni útját.

Hajsza a sofőr után

A férfi az ütközés előtt kiugrott az autóból, s bevetette magát a vasúti töltés melletti erdőbe, s a rendőrök péntek este 6 óra után is nagy erőkkel keresték.

A 29 éves férfit lopás, közokirat-hamisítás miatt körözi a rendőrség, valamint azért, mert a jogerős ítélet ellenére nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézetbe. A BRFK már segítségnyújtás elmulasztása, vasúti közlekedés veszélyeztetése és közokirat-hamisítás miatt is keresi a férfit - írja az MTI. A Havaria Press információi szerint a férfi korábban elgázolt egy rendőrt is és a gyanú szerint tagja egy autótolvaj bandának is. A terepjáró utasát elfogták a rendőrök és tanúként hallgatták meg.

A rendőrségi helyszínelés miatt péntek este csak az egyik vágányon közlekedtek a vonatok Rákos és Pécel között.