Paulina
20 °C
35 °C

Sínekre zuhant a szójás kamion

2003.12.13. 09:24
Mindenki túlélte azt a hármas karambolt, amelyben egy szóját szállító kamion, letérve a négyes főút egyik felüljárójáról, a sínekre zuhant. Azt még nem tudni, hogy sín megsérült-e, egy vágányon azonban már megindult a vasúti forgalom.
Késő délelőttig tarthat a műszaki mentés, miután egy hármas karambol végén lezuhant egy kamion a 4-es főút egyik vasúti felüljárójáról - tudta meg a HavariaPress. A baleset szombaton hajnalban, négy óra körül történt a főút nyíregyházi kivezető szakaszán, a vasúti felüljárón.

Egy Debrecen irányába haladó személygépkocsi megcsúszott a jeges úttesten, és nekiütközött egy szemből közeledő kamionnak. Az irányíthatatlanná vált autónak egy mögötte érkező furgon is nekiment. Az első ütközés miatt a Nyíregyháza felé haladó, szóját szállító kamion átszakította a felüljáró szalagkorlátját, és a Mátészalka felé vezető sínekre zuhant, rakománya pedig szétszóródott a környéken.

Csodával határos módon a sofőr túlélte a balesetet, őt, valamint a személyautót vezető nőt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A főutat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére - várhatóan késő délelőttig - teljes szélességében lezárták, a forgalmat a régi 4-es útra terelték. A vasúti közlekedést szintén akadályozta a roncsok eltakarítása. A Debrecen felé vezető vágányon már járhatnak a vonatok, ám a Mátészalkára vezető vágányról jelenleg emelik le a roncsokat, és takarítják el a kizuhant rakományt. Az egyelőre még nem ismert, hogy a sín megsérült-e, ám ha nem, akkor a vasúti forgalom várhatóan a délelőtti órákban helyreállhat a környéken.