Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Tömeges okirathamisítási ügy miatt lett Soltvadkert bűnös város

2006.07.27. 13:40
Soltvadkert tiltakozik a HVG-ben közölt, rendőrségi statisztikákon alapuló "bűnügyi toplista" ellen. A város statisztikáját egy tömeges okirathamisítási ügy rontotta le, de ezt a hetilap sem titkolta.

2. helyre került a HVG bűnügyi toplistáján Soltvadkert. A településen a statisztikák szerint tavaly 1043 bűncselekményt követtek el, az esetek negyven százaléka egy magán- és közokirat-hamisítási ügyhöz tartozik, aminek egy elkövetője volt. Ezt maga a hetilap is írja cikkében. A rendőrségi nyilatkozat szerint a hamisítás országos ügy volt.

A város okmányirodáján dolgozó nő, a település környékén nagy számban használatban lévő lassú járműveket hamis papírok elfogadásával helyezett forgalomba. A könnyű forgalomba helyezés híre elterjedt az egész országban, ezért sokan éltek a forgalomba helyezés Soltvadkerten történő intézésével. A rendőrség minden egyes magán- és közokirat-hamisítás külön-külön számít közvádas bűncselekménynek.

A HVG-ben megjelent statisztika szerint az alföldi kisvárosban 2001-2005 között összesen 2093 közvádas bűncselekmény történt, melyből 1043 esett 2005-re.

A HVG által közölt lista ellen tavaly Visegrád tiltakozott. Ott a város bűnügyi statisztikáját egy szerteágazó szerzői jogi ügy rontotta le.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!