Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömeges okirathamisítási ügy miatt lett Soltvadkert bűnös város

2006.07.27. 13:40
Soltvadkert tiltakozik a HVG-ben közölt, rendőrségi statisztikákon alapuló "bűnügyi toplista" ellen. A város statisztikáját egy tömeges okirathamisítási ügy rontotta le, de ezt a hetilap sem titkolta.

2. helyre került a HVG bűnügyi toplistáján Soltvadkert. A településen a statisztikák szerint tavaly 1043 bűncselekményt követtek el, az esetek negyven százaléka egy magán- és közokirat-hamisítási ügyhöz tartozik, aminek egy elkövetője volt. Ezt maga a hetilap is írja cikkében. A rendőrségi nyilatkozat szerint a hamisítás országos ügy volt.

A város okmányirodáján dolgozó nő, a település környékén nagy számban használatban lévő lassú járműveket hamis papírok elfogadásával helyezett forgalomba. A könnyű forgalomba helyezés híre elterjedt az egész országban, ezért sokan éltek a forgalomba helyezés Soltvadkerten történő intézésével. A rendőrség minden egyes magán- és közokirat-hamisítás külön-külön számít közvádas bűncselekménynek.

A HVG-ben megjelent statisztika szerint az alföldi kisvárosban 2001-2005 között összesen 2093 közvádas bűncselekmény történt, melyből 1043 esett 2005-re.

A HVG által közölt lista ellen tavaly Visegrád tiltakozott. Ott a város bűnügyi statisztikáját egy szerteágazó szerzői jogi ügy rontotta le.