Ágnes
-5 °C
2 °C

A polgármester és képviselők ásták meg a sírt

2007.10.26. 07:38
Sírt ásott a polgármester és a képviselőtestület, számolt be a Bors egy Pusztaottlakán lezajlott temetésről. A faluvezetés saját fizikai munkájával segített ki egy fizetésképtelenné vált özvegyembert.

Egy Gyulán, a kórházban elhunyt idős asszony 250 ezer forintra rúgó temetési költségeit nem tudta kifizetni férje. A sírt Pusztaottlaka önkormányzatának több képviselője és polgármestere ásta meg a sírt és helyezte végső nyughelyére az asszonyt.

Az özvegy azért nem tudta kifizetni a összeget, mert feleségével felélték a család tartalékait a gyógyíttatás során, nyilatkozta Simonka György polgármester a Borsnak. A falusiak lealkudták a díj egy részét, sőt negyvenezer forintot össze is adtak a nehéz helyzetbe került özvegy számára. Az ortodox temetési szertartást a pap is ingyen vállalta.

A Békéscsabához közeli, alig 500 lelket számláló településen egy hete temették el a hatvanéves asszonyt. Mivel az önkormányzatot tízmilliós nagyságrendű tartozással vette át az új testület, mindössze hatvanezer forinttal tudtak segíteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!