Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Elfogták a sikolyálarcos alföldi rablót

2008.07.23. 12:44
Elfogták az Alföldön tevékenykedő sorozatrablót, aki az elmúlt hónapban maszkkal az arcán rabolta ki a Cegléd környéki benzinkutasokat.

A 33 éves nyársapáti férfi a Sikoly című filmből ismert maszkban először június 8-án este Cegléd egyik benzinkútjánál jelent meg, ahol az alkalmazottakat azzal fenyegette meg, hogy egy robbanószerkezet van nála - közölte Papp Péter a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Ekkor 205 ezer forinttal elmenekült a helyszínről.

Június 16-án Nagykőrösön ismétlődött meg az eset, amikor is 35 ezer forintot zsákmányolt az álarcos tettes egy ottani benzinkútnál. A sikeren felbuzdulva július 14-én Cegléden ismét az előzőleg már kirabolt benzinkútnál jelent meg az immár "látásból ismert" álarcos bűnöző. Pechére azonban a kútkezelők akkor azt közölték vele: a bevételt már elszállították. Ekkor a rabló mindössze négy doboz cigarettával távozott.

Négy napra rá Cegléd egy másik benzinkútjánál próbálkozott a rabló, aki akkor egy rozsdás forgótáras pisztollyal a kezében jelent meg, majd 31 ezer forinttal és újabb négy doboz cigarettával oldott kereket.

A rendőrség ekkor átfogó akciót szervezett. Az egyik járőr Nyársapáti közelében egy gyanús alakra figyelt fel, aki igazoltatás előtt eldobott valamit a kezéből. Kiderült, hogy egy pulóverből készített maszk volt nála, és éppen újabb rablásra indult volna.

A házkutatáson robbanószerkezetet és egy flóbertpisztolyt találtak nála. Kihallgatásán négy rablás elkövetését ismerte el. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását, s fegyveres sorozatrablásért kell majd bíróság elé állnia.