Márk
13 °C
28 °C

Feladta magát az idahói skalpoló

2005.02.10. 10:48
Önként jelentkezett a rendőrségen az a huszonhat éves nő, aki megskalpolta tizenhat éves barátnőjét. Az áldozat nem tisztelte eléggé a nőket, ez nem tetszett a punk morál szerint élő tettesnek.

Feladta magát a rendőrségen Marianne Dahle. A huszonhat éves idahói nő a hatóság vádjai szerint szexuális indíttatásból megskalpolt egy tizenhat éves lányt. A nyomozás adatai szerint Dahle megkötözte áldozatát, akit a nyomozati iratok Sheilaként azonosítanak, majd egy késsel levágott egy tizenöt centiszer húsz centis bőrdarabot a lány fejéről.

Sheilán az eset óta több műtétet is végeztek, de nem sikerült visszapótolni a bőrdarabot.

Tiszteletlen kamasz

A nyomozók szerint Dahle azért skalpolta meg a lányt, mert az nem mutatott elég tiszteletet a nők iránt. Dahle és áldozata is egy punkcsoport tagja. "Jellemzően szociális okokból vannak együtt, de a csoporton belül vannak bizonyos viselkedési szabályok", nyilatkozta a Reutersnek Eugene Smith rendőrhadnagy. Ezek egyike a nőkkel szembeni kötelező tisztelet, tette hozzá.

A nyomozást vezető Bill Braddock serif szerint Dahle "ragadozói hatalmat" gyakorolt egy kiskorú áldozat felett. Véleménye szerint az esetnek egyértelmű szexuális felhangjai vannak.

Dahle a skalpolás után kórházba szállította áldozatát, majd elmenekült. A rendőrség azonnal körözést adott ki ellene, bár az esetet, az áldozat védelmében nem hozták nyilvánosságra. A magát önként feladó Dahle ellen különös kegyetlenséggel elkövetett bántalmazás a vád, amiért akár tizennégy év börtönre is ítélhetik.