Judit
2 °C
7 °C

Továbbra is Simek Kittit gyanúsítják a gyilkossággal

2002.09.16. 12:41
Nincs új gyanúsítottja a a tótújfalui emberölésnek, a rendőrség továbbra is Simek Kittit gyanúsítja nevelőapja meggyilkolásával. A tizennégy éves kislány édesanyját fegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják, a rendőrök szerint ugyanis megpróbálta eltüntetni halott férje több fegyverét.
A rendőrség cáfolja, hogy jelenleg más személyt is gyanúsítana a fiatalkorú lányon kívül a tótújfalui gyilkosság ügyében; ugyanakkor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint elképzelhető, hogy hazugságvizsgáló berendezést is használnak majd a nyomzás során.

Még mindig tart a vizsgálat

A rendőrségi közlemény emlékeztet arra, a lány elismerte: augusztus 31-én nevelőapját annak engedély nélkül tartott FÉG 29 M típusú pisztolyával fejbe lőtte. A gyilkosság okáról annyit mondott, hogy nevelőapja évek óta bántalmazta és zaklatta. A rendőrség azt közölte, hogy a rögzített nyomok szakértői vizsgálatai még tart.

Tanúból bűnsegéd

A leány édesanyját először tanúként, majd bűnsegédi minőségben gyanúsítottként hallgatták ki, mivel a rendőrök szerint alapos a gyanú arra, hogy a cselekmény elkövetésében segített lányának. Azt a sajtóban, illetve a faluban szárnyra kapott hírt, miszerint a gyilkosság elkövetésével másokat is gyanúsítanak, a rendőrség cáfolja.

A hatóságok szerint alapos a gyanú arra is, hogy a cselekmény elkövetése után, attól függetlenül, a korábban az elhunyt tulajdonában lévő fegyveralkatrészeket az édesanya két másik személy segítségével megpróbálta eltüntetni.

Elnémítják a lányt

Vasárnap szerepelt utoljára Simek Kitti a nyilvánosság előtt, jelentetette be a tizennégy éves kislány ügyvédje, Néder Zoltán a Mai Nap hasábjain. Bócz Endre, volt fővárosi főügyész a lapnak nyilatkozva felháborítónak tartotta, hogy a kislányt a média zaklatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?