Móric
14 °C
15 °C

Továbbra is Simek Kittit gyanúsítják a gyilkossággal

2002.09.16. 12:41
Nincs új gyanúsítottja a a tótújfalui emberölésnek, a rendőrség továbbra is Simek Kittit gyanúsítja nevelőapja meggyilkolásával. A tizennégy éves kislány édesanyját fegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják, a rendőrök szerint ugyanis megpróbálta eltüntetni halott férje több fegyverét.
A rendőrség cáfolja, hogy jelenleg más személyt is gyanúsítana a fiatalkorú lányon kívül a tótújfalui gyilkosság ügyében; ugyanakkor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint elképzelhető, hogy hazugságvizsgáló berendezést is használnak majd a nyomzás során.

Még mindig tart a vizsgálat

A rendőrségi közlemény emlékeztet arra, a lány elismerte: augusztus 31-én nevelőapját annak engedély nélkül tartott FÉG 29 M típusú pisztolyával fejbe lőtte. A gyilkosság okáról annyit mondott, hogy nevelőapja évek óta bántalmazta és zaklatta. A rendőrség azt közölte, hogy a rögzített nyomok szakértői vizsgálatai még tart.

Tanúból bűnsegéd

A leány édesanyját először tanúként, majd bűnsegédi minőségben gyanúsítottként hallgatták ki, mivel a rendőrök szerint alapos a gyanú arra, hogy a cselekmény elkövetésében segített lányának. Azt a sajtóban, illetve a faluban szárnyra kapott hírt, miszerint a gyilkosság elkövetésével másokat is gyanúsítanak, a rendőrség cáfolja.

A hatóságok szerint alapos a gyanú arra is, hogy a cselekmény elkövetése után, attól függetlenül, a korábban az elhunyt tulajdonában lévő fegyveralkatrészeket az édesanya két másik személy segítségével megpróbálta eltüntetni.

Elnémítják a lányt

Vasárnap szerepelt utoljára Simek Kitti a nyilvánosság előtt, jelentetette be a tizennégy éves kislány ügyvédje, Néder Zoltán a Mai Nap hasábjain. Bócz Endre, volt fővárosi főügyész a lapnak nyilatkozva felháborítónak tartotta, hogy a kislányt a média zaklatja.