Ágnes
-1 °C
2 °C

Szkinhedtámadás Budapesten

2006.03.22. 10:21
Koreai diákot verő magyar szkinhedekről írt egy koreai lap. A BRFK tanúk meghallgatásával vizsgálódik a faji indíttatásúnak tekintet incidens ügyében.

Szkinhedek támadtak egy koreai diákra Pesten, jelentette a Dong-A Ilbo délkoreai napilap. A lapjelentés szerint a Gil nevű, 26 éves koreai diákra tíz szkinhed támadt rá március 10-én "egy pesti kerületben".

"Este 9 óra 40-en körül, amikor egy koncertről tartottam hazafelé, a villamoson tíz huszonéves szkinhed támadt rám. Négy napig kórházban voltam" - nyilatkozta Gil a lapnak. Mint mondta, a rövid hajú, fekete börkabátos fiúk rugdosták és ütötték.

Amikor az utasok sikoltozni kezdtek, a szkinhedek Gil szerint csak annyit mondtak, hogy "[Gil] nem magyar" és folytatták a verést.

Az esetről Magyarországon március 12-én egy bulvárlap számolt be rövidhírben, az írás szerint a támadást a 4-es villamoson követték el.

"Az áldozat március 11-én tett feljelentést a rendőrségen, nemzeti, etnikai, faji, illetve vallási kisebbség elleni izgatás gyanújával indult eljárás" - mondta el az Indexnek Bartha László őrnagy, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese. A koreai fiatalember vallomása szerint 10-15 fő, fiúk-lányok vegyesen támadtak rá az előző este.

A koreai diák nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, mondta el Bartha. A BRFK a tanúk meghallgatásával folytatja az eljárást az ügyben.