Valér
4 °C
8 °C

Skorpióriadó Milánóban

2004.05.18. 16:39
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy napig tartó zárlatot rendeltek el a milánói reptér tehertermináljában. Egy Afrikából érkezett repülőről halálos marású skorpiók szabadultak el. A szállítmányt mínusz húsz fokra hűtötték, a terminált vegyszerekkel kezelték.
Skorpióriadó miatt csaknem egy napig zárva tartott a milánói Malpensa repülőtér teherterminálja. A reptér rakodói vasárnap leltek négy skorpióra a teherraktárban. Az egyik skorpiót rögtön agyoncsapták, a másodikat elfogták, de kettő visszabújt az Afrikából érkezett farakományba.

Az elfogott példányt zoológusok vizsgálták be, megállapításuk szerint a hat centis, 15 gramm súlyú parabuthus granulatus csípése rendkívül veszélyes az emberre, akár halált is okozhat. A reptér illetékesei ezek után rovarirtást rendeltek, és lezárták a terminált.

A Tanzániából, jutazsákokban érkezett 2,5 tonnányi afrikai farakományt azonnal elszigetelték, az egyik hűtőterembe vitték, s ott hosszú órákon át mínusz 20 fok körüli hőmérsékleten jegelték, hogy elkerüljék az esetleges további potyautasok kiszabadulását. A malpensai teherterminál raktár csaknem 20 ezer négyzetméternyi területét vegyszerrel kezelték.

Kedd reggel végül lefújták a skorpióriadót és újra megnyitották a repteret.