Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Megöltek egy magyar buszsofőrt Skóciában, mert nem volt füve

2007.06.11. 20:16
A 26 éves, Skóciában dolgozó magyar fiatal születésnapi buliba indult barátaival, mikor látszólag minden ok nélkül leszúrta két idegen. Mielőtt szúrtak, elhangzott a cannabis szó.

Bűncselekmény áldozatává vált egy fiatal magyar autóbuszsofőr a skóciai Glasgow-ban - számolt be az MTI londoni tudósítója.

Nem volt füve, leszúrták


Az áldozat
(fotó: MTI/Glasgow-i rendőrség)

A gyilkosságról az áldozat édesapja számolt be hétfőn a hírügynökségnek. Elmondta, ő és két fia a skót nagyvárosban dolgozott buszsofőrként. A bűntény azután történt, hogy az idősebbik fiú 26. születésnapját ünnepelte öccse, annak barátnője és egy lengyel ismerős társaságában. Az otthon elköltött vacsora után be akartak menni a városba, és a lakástól 30 méterre lévő buszmegállóban várakoztak, amikor az út szemközti oldaláról két fiatal ismeretlen lépett oda hozzájuk, cigarettát vagy pénzt kérve.

Az édesapa beszámolója szerint az egyébként nem ellenséges beszélgetés során elhangzott a "cannabis" szó is. Amikor közölték velük, hogy ilyen cigarettájuk nincs, az ismeretlenek minden ok nélkül többször megszúrták a fiút, aki belehalt sérüléseibe. "Védekezni sem volt ideje" - mondta Sípos István édesapja.

Öccsét is megsebesítették, ő azonban hétfőn elhagyhatta a kórházat. Az apa elmondta, hogy ő három éve, most megölt fia egy éve dolgozott a glasgow-i városi tömegközlekedésben.

Megerősítve

A glasgow-i rendőrség hétfő este az MTI-nek megerősítette, hogy egy 26 éves magyar állampolgár bűncselekmény következtében, vasárnap hajnalban életét vesztette a városban. A nyilatkozó illetékes elmondta, hogy a két gyanúsítottat hétfőn őrizetbe vették, nyomozati érdekre hivatkozva azonban több részlettel egyelőre nem szolgált.