Lángol az olimpiai stadion helye Londonban

2007.11.12. 13:56
Sűrű, fekete füst borította be Kelet-Londont helyi idő szerint délben. Mint kiderült, a 2012-es londoni olimpia fő stadionjának építési területén gyulladt ki egy elhagyott épület. Az oltást nehezíti, hogy a tűz közvetlen szomszédságában egy buszgarázs és üzemanyagvezetékek vannak.

Sűrű, fekete füst hömpölyög London keleti része felett, jelentette a Sun. A BBC értesülései szerint a tűz a londoni olimpiai stadion építési területén ütött ki. A tűzoltókat magyar idő szerint délután egykor riasztották.

Sűrű füst gomolyog London felett

A Guardian értesülései szerint hetvenöt tűzoltó 15 autóval sietett a helyszínre. A Reuters jelentése szerint két mentőautó is a helyszínre érkezett, bár sérültekről, áldozatokról nem érkezett hír.

A jövőbeni stadion helyén most egy elhagyott épület áll, ez kapott lángra. A lebontásra ítélt épület közvetlen szomszédságában egy buszremiz van, az East London Bus Company tájékoztatása szerint a garázsban legalább 25 jármű lehet.

Ennél is aggasztóbb, hogy a garázs mögött üzemanyag-vezetékek futnak, ezek a mentésen dolgozó tűzoltók életét is veszélyeztethetik.

A londoni olimpia a Guardiannak nyilatkozó egyik munkatársa szerint egyelőre nem lehet megállapítani, hogy a tűznek köze lehet-e a területen folyó munkálatokhoz.

Mint mondta, a tűz az olimpiai terület nyugati sarkán ütött ki. Az elhagyott raktárépületet tájékoztatása szerint "éppen bontják, a tűzoltók a helyszínen vannak, az (olimpiai építkezéseket felügyelő) ODA szorosan együttműködik velük".

Magáról a tűzről a londoni tűzoltóság nem tudott hivatalos tájékoztatást adni a Sunnak. A BBC megkeresését a rendőrség utasította el, mint mondták "egyelőre nincs okunk mást feltételezni, minthogy tűz ütött ki".

Pedig a Guardiannak nyilatkozó egyik szemtanú, a közeli Borough Marketen dolgozó Tom Pearson szerint a látvány alapján elsőre bombatámadásra gondolt. "Azt hittem, pokolgép robbant. Hatalmas koszos fekete füst emelkedett fel" - nyilatkozta.

A sűrű füst egyelőre csak a vasúti közlekedést zavarta meg, a Network Rail közleménye szerint le kellett zárni a Dalston és Stratford közti vasútvonalat. A vonal áthalad Hackney-n.

  • Hírek
  • Hírek