Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

SMS-ben nem válhatnak el a szingapúri férfiak

2001.08.09. 10:32
A szingapúri hatóságok megtiltották a válás bejelentését SMS-en keresztül, még mielőtt bárki megtette volna ezt. A muzulmán törvények eléggé "férfibarátok": elég háromszor kijelenteni "elválok tőled", ahhoz, hogy egy házasság felbontassék.

Szingapúr muzulmán hatóságai egy dubai próbálkozásra válaszolva megtiltották a férfiaknak, hogy SMS-ben válljanak el feleségüktől. Szingapúr Iszlám Vallási Tanácsa, a Sária Iszlám Törvényszék és a Muzulmán Házasságok Iktatóhivatala közös közleményükben kijelentették: a mobiltelefonos üzeneteken keresztül elfogadhatatlan a válás.

Egyszerű a muzulmán férfinak elválni

Egyetlen muzulmán nő sem fog hasonló SMS-t kapni
A Reutersnek nyilatkozó vallási tanács képviselője elmondta: Szingapúrban még senki sem próbálkozott SMS-válással. A muzulmán törvények leegyszerűsítik a házasság felbontását. Ez a férfi joga, és ha háromszor egy bíró előtt kijelenti, hogy "elválok tőled", akkor házassága felbontottnak tekinthető.

A hírügynökségnek nyilatkozó tisztségviselő szerint egy SMS-ben lebonyolított válásban az üzenetküldő identitása és szándéka is megkérdőjelezhető. Az Arab Emírség egyik emirátusában, Dubaiban az idén próbálkoztak SMS-ben történő válással. A szingapúri Sária Iszlám Törvényszék korábban minden, igazságszolgáltatáson kívüli válástól "eltanácsolta" a feleket, a kommunikáció formájától függetlenül.