Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A felgyújtott lány barátja horgászott a támadás idején

2006.07.28. 12:41
Továbbra sem ismert, hogy a megerőszakolt és felgyújtott magyarcsanádi lány 29 éves barátjára a 15 éves gyanúsított terhelő vallomást tett-e. Kiderült azonban, hogy S. Norbertnek egy idős férfi igazolta az alibijét, aki szerint a támadás időpontjában ők ketten horgásztak.

Még nem dőlt meg a magányos tettes teoriája, és a rendőrség továbbra is kizárólag K. Andrást gyanúsítja a 18 éves magyarcsanádi Henrietta megerőszakolásával, kikötözésével, és felgyújtásával.

A Délmagyarország című lap részletesen leírja, egy hete a megkínzott lányra miként találtak rá. A hagymaszedők között a "semmiből" felbukkant, félmeztelen, húsáig megégett lány segítséget kért, pontosabban nyöszörgött. A munkások a nehezen megközelíthető földekről egy teherautó platóján a mentőig vitték a lányt, aki közben elmondta nekik, mi történt.

A rendőrség még aznap őrizetbe vette K. Andrást, azóta viszont egyre szövevényesebbé vált a történet. A gyanúsított családja és védője szerint a legkétségesebb szál például az, hogy a 15 éves, Heninél vékonyabb és kisebb K. András hogyan tudta egyedül lefogni és megkötözni a lányt? A Délmagyarország azt is tudni vélte, hogy K. András terhelő vallomást tett S. Norbertre, Henrietta barátjára, de ezt hivatalosan nem erősítette meg senki.

A Színes Bulvár Lapnak K. András édesanyja azt állította, hogy fia nem vallott Norbert ellen. "Nem értem, miért akarnak ránk még nagyobb bajt hozni" - fakadt ki a nő.

A 29 éves barátnak viszont biztosnak tűnő alibije van. A bűncselekmény idején egy hetvenéves férfival volt horgászni, írja a Délmagyarország. Sándor Béla szerint hajnalban még hármasban - Henrietta, S. Norbert és K. András - együtt kopogtattak be hozzá. Sándor S. Norberttel a vízparthoz indult horgászni, K. pedig a lánnyal hazafelé indult, állítja a férfi, aki szerint a közeli kocsmában is meg tudnák erősíteni állításait. A lap megkereste a kocsmárosnőt, de az nem tudott visszaemlékezni az esetre. Sándor Béla elmondta, Norberttel életükben először mentek kettesben horgászni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!