Viola
-6 °C
-2 °C

Kamu nyomozókutyákat adott el

2003.09.09. 11:53
Hat és fél éves börtönbüntetéssel sújtották azt az amerikai kutyakiképzőt, aki "használhatatlan" keresőkutyákat adott el a hatóságoknak. A férfi szerint a kutyák megfelelő kiképzést kaptak.
"Hiszek az alkalmazottaimban, hiszek a kutyáimban. Ők mindnyájan hősök" Ezek a mondatok Russell Lee Ebersole szájából hangzottak el az ítélethirdetéskor, akit huszonhét rendbeli csalásban talált bűnösnek a bíróság. A kutyakiképzőt összesen hat és fél éves börtönbüntetésre ítélték, valamint hétszázezer dollár visszafizetésére kötelezték, miután használhatatlan keresőkutyákat adott el az amerikai hatóságoknak a 2001. szeptember 11-i események után. A férfi azt állítja, hogy a csak konkurensei sározzák be.

Ebersole 2001 szeptembere és 2002 májusa között összesen hétszázezer dollár (kb. 161 millió forint) értékben szállított kábítószer- és robbanóanyag-kereső kutyákat különböző szövetségi ügynökségeknek. A szerződéseket azonban felmondták azután, hogy az állatok öt különböző próbán is megbuktak. Az egyik teszt során a kutyák képtelenek voltak megtalálni több mint húsz kiló dinamitot és C-4-es robbanóanyagot a jegybank washingtoni mélygarázsában, jelentette az AP hírügynökség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!