Valér
-2 °C
0 °C

A sorozatgyilkost családja is halálra ítélné

2002.06.30. 15:35
A washingtoni sorozatgyilkosságok egyik vádlottja, John Allen Muhammad fia és ex-felesége is nyilatkozott a CNN-nek. Nehéz gyermekkor, tönkrement házasságok - ebben látják a bűncselekmények indítékát.
Carol Williams és fia, Lindbergh Larry King műsorában szerepelt. A műsorvezető kérdésére, miszerint a halálbüntetés mellett foglal-e állást, az asszony így válaszolt: "Ha képes arra, hogy egy autóban ülve ártatlan embereket lőjön agyon, ha valóban bűnösnek találják, akkor igen." Muhammad fia, aki a stúdió elsötétített részében ült, szintén így vélekedett. "Akkor is, ha az apám, az én véleményem szerint mindenki azt kapja, amit megérdemel. Ha elég bátor volt ahhoz, hogy ezeket a tetteket elkövesse, akkor ahhoz is elég bátornak kell lennie, hogy viselje a következményeket."

Carol Williams elmondta, évekkel ezelőtt elvált Muhammadtól, mert a férfi megcsalta. Kapcsolatuk még inkább megromlott, amikor Muhammad az egyik láthatás után nem volt hajlandó hazaengedni az akkor 11 éves gyereket. "Úgy gondolom, ha akkor a férjemnél maradt volna, akkor az utóbbi hetekben ő lett volna Muhammad oldalán, és nem Malvo." - nyilatkozta az asszony. Elmondása szerint férje nagyon erős és akaratos személyiség. Az ex-feleség úgy látja, hogy a bűntények indítéka férje nehéz gyermekkorában és tönkrement házasságaiban keresendő. "Szerintem egyszerűen kiborult", mondta.

Anya és fia kijelentette, együtt éreznek az áldozatok hozzátartozóival. Carol elárulta, hogy egy nappal Muhammad elfogása előtt valaki őt is felhívta munkahelyén, és közölte, hogy meg fogja ölni. A nő máig nem tudja, hogy ki lehetett a telefonáló, de úgy véli, ő lett volna ex-férje következő áldozata.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!