Lenke
14 °C
28 °C

Egy középiskolába jártak az amerikai sorozatgyilkos áldozatai

2003.08.19. 11:14
Több mint száz embert hallgatnak ki a nyugat-virginiai hatóságok az augusztus közepén kezdődött gyilkosságokkal kapcsolatban. A rendőrség szerint a tettes egy sötétszínű kisteherautóval jár, és elképzelhető, hogy a környéken lakik. Közben a három áldozatról kiderült, hogy ugyanabba a középiskolába jártak.
Több mint száz gyanúsítottja van a nyugat-virginiai Charleston környékén történt gyilkosságoknak, mondta el Dave Tucker, Kanawha megye seriffje. Jelenleg tizenkét nyomozócsoport próbálja elérni, és kihallgatni az összes személyt. A helyi rendőrök munkáját szövetségi ügynökök is segítik, jelentette a CNN. A helyi rendőrök főleg a washingtoni sorozatgyilkosok utáni nyomozásban résztvevő ügynökök segítségében bíznak.

Sötét pickup

A nyomozók egy sötétszínű, esetleg gesztenyebarna kisteherautót keresnek. Egy szemtanú szerint a jármű kárpitja aranyszínű, mások szerint ablakai sötétítettek. A rendőrök szerint valószínűleg egy Ford F-150-ről van szó, ám ez a típus igen gyakori a környéken, még Charleston polgármestere és több rendőr is ilyet használ.

Fejlövés

A feltehetőleg fehér elkövető először augusztus 10-én támadt: ekkor a bankautomatánál álló negyvennégy éves Gary Carriert érte halálos lövést. Négy nappal később harmincegy éves Jeannie Pattont lőtte agyon egy benzinkútnál. A tizennégy éves fiát egyedül nevelő nő félállású szakácsként dolgozott. Alig egy órával később a légierő egyik tisztjét, a huszonhat éves Okey Meadowst sebesítették halálra vásárlás közben. Mindhárom áldozattal egyetlen fejlövéssel végzett az elkövető.

Jól ismeri a környéket

A hatóságok feltételezik, hogy az elkövető a környéken lakik, mert jól ismeri az utakat. A legutóbbi két gyilkosságot ugyanis egy órán belül hajtották végre, egymástól huszonöt kilométerre, ám a két helyszín között szinte csak mellékutak találhatók. A rendőrök egyelőre nem árulták el, hogy ugyanabból a fegyverből adták-e le az összes lövést, ám elismerték: a lövedékek "nagyon hasonlóak". Töltényhüvelyekre egyelőre nem bukkantak. A három áldozat ugyanabba a középiskolába járt, de természetesn nem ugyanabban az évfolyamba. Azt egyelőre nem tudni, hogy ennek van-e bármiféle köze a gyilkosságokhoz.