Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ismét ölt a a washingtoni sorozatgyilkos?

2002.10.10. 10:10
Agyonlőttek egy férfit szerda éjjel egy virginiai benzinkútnál tankolás közben. A férfivel ugyanúgy végeztek, ahogy a washingtoni sorozatgyilkos hat áldozatával.
Ismét agyonlőttek egy férfit Washington egyik elővárosában, a 35 ezer lakosú Manassas egyik benzinkútjánál, szerda éjjel. A férfit még nem sikerült azonosítani. A közelben tartózkodók csak egy lövést halottak, de nem láttak senkit, és autót sem láttak elhajtani a helyszínről. A rendőrség szerint egyelőre nem zárható ki, hogy a lesipuskásként elhíresült sorozatgyilkos csapott le újból. A gyilkos eddig hat embert ölt meg, mindegyiket egyetlen lövéssel. Áldozatai közül kettővel benzinkutaknál végzett.

Gyilkosságsorozat

A sorozatgyilkos először október 2-án lőtt be egy áruház kirakatán keresztül, de akkor nem sebesült meg senki. A következő 16 óra leforgása alatt azonban 5 embert lőtt agyon. A következő áldozatot egy washingtoni utcán lőtték agyon alig egy nap múlva. Másnap egy asszonyt sebesített meg könnyebben a támadó a virginiai Fredericksburgban. Hétfőn pedig egy 13 éves fiú szenvedett súlyos sérüléseket, amikor középiskolája előtt lőtte mellbe a lesipuskás. Az elkövető mindig csak egy lövést ad le távolról egy 223-as kaliberű puskából. Az áldozatokban nincs semmi közös.

Halálkártya

Szerdán a rendőrség még azt állította, hogy a gyilkosságsorozattal kapcsolatban új bizonyítékra bukkantak. "Kedves rendőrök, én vagyok az Isten", állt egy tarot kártyán, amelyet a rendőrök mintegy 150 méterre találtak attól a marylandi középiskolától, ahol a sorozatgyilkos hétfőn súlyosan megsebesítettek egy 13 éves fiút. A megtalált lap - amelyen egy csontváz látható lóháton- a a halált szimbolizálja. A hatóságok ma már azt állítják: elképzelhető, hogy a kártyát egy csaló, nem pedig az igazi lövöldöző hagyta ott.

A hatóságok azt is vizsgálják, hogy a mostani esetnek nincs-e köze ahhoz az egy hónappal ezelőtti lövöldözéshez, amely egy italbolt előtt történt. Akkor a támadó megsebesült, de sikerült elmenekülnie, jelentette a CNN.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!