Árpád
-2 °C
3 °C

Szándékosan vezették félre a washingtoni nyomozókat

2002.10.18. 10:59
Szándékosan vezette félre a nyomozókat az a szemtanú, aki a hatóságok eddigi reménye szerint használható információkkal rendelkezett a washingtoni sorozatgyilkosról. Eközben a rendőrség arra kérte az embereket, hogy "legyenek figyelmesek, ha tüzet nyitnak rájuk".
A washingtoni rendőrség közlése szerint akár vádat is emelhetnek az ellen az állítólagos szemtanú ellen, akiről kiderült, hogy félrevezette a rendőröket. A meg nem nevezett tanú a sorozatgyilkos által használt fegyverről és furgonról adott megtévesztő információt a rendőröknek, mondta Charles Moose Montgomery megye rendőrfőnöke. A tanú azt állította, hogy a lesipuskás gyilkos egy AMD géppisztollyal volt felszerelkezve és egy sérült hátsó lámpájú, krémszínű furgont vezetett. A nyomozók nagy reményeket fűztek a tanú leírásához, mert eddig csak abban egyeznek a tanúvallomások, hogy az elkövető férfi. Moose hozzátette: az eset nem hátráltatja a nyomozást, bár továbbra sincs személyleírásuk a sorozatgyilkosról.

'Nézzenek a lövés irányába'

A lesipuskás sorozatgyilkos eddig 9 embert - köztük egy FBI alkalmazottat - ölt meg az elmúlt két hét alatt. A rendőrök azt tanácsolják az embereknek, hogy ha lövést hallanak, először keressenek fedezéket, majd "nézzenek a lövés hangjának irányába". Aztán írják le egy papírra amit láttak, de közben ne beszélgessenek a többiekkel, nehogy téves dolgokat jegyezzenek fel.

Hajtóvadászat

A hatóságok eközben minden lehetséges eszközt bevetnek, hogy kézre kerítsék a gyilkost. A Pentagon az FBI rendelkezésére bocsátott egy hőérzékelőkkel felszerelt felderítőgépet, hogy az erdős részeket is könnyebben átfésülhessék. A hatóságok kihallgatják a Guantanámón fogva tartott egykori tálib harcosokat, és al-Kaida tagokat is, bár nem látnak összefüggést a gyilkos és a terrorszervezet tevékenysége között, jelentette a BBC.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?