Mária
18 °C
28 °C

Forró nyomon a washingtoni nyomozók

2002.10.19. 19:56
Az amerikai fővárosban és külvárosaiban lövöldöző sorozatgyilkos utáni nyomozásban a rendőrség a jelek szerint elérte az első áttörést. Egy szóvivő megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a nyomozók egy töltényhüvelyre bukkantak egy fehér furgonban.
Egy ilyen fehér kisteherautót láttak a szemtanúk több merénylet helyszínén is. Az ismeretlen elkövető az elmúlt két hétben összesen kilenc embert ölt meg, és kettőt súlyosan megsebesített.

A rendőrség közleménye szerint a zárt furgont egy Virginia állambeli kölcsönzőnél fedezték fel. A CNN jelentése szerint a cég egyik alkalmazottja a jármű takarítása közben bukkant a töltényhüvelyre. Az autókölcsönző a hírek szerint a washingtoni Dulles repülőtér közelében található.

Egyelőre még nem ismert a talált hüvely kalibere. A nyomozók szerint a szakértői vizsgálat eredménye helyi idő szerint szombaton reggel lehet meg. A rendőrség nem közölte pontosan mikor találták meg a fehér teherautót. Egy nyomozócsoport a felfedezés helyszínét lezárta, és további vizsgálatokat folytat.

Ezt megelőzően pénteken este egy férfi ellen vádat emeltek, mert az orvlövés utolsó felbukkanásakor állítólagos tanúként hamis vallomást tett. A 37 éves férfi félrevezető beszámolója visszavetette a nyomozást. A vallomása alapján a nyomozók egy ideig egy sötét bőrű férfit és egy krémszínű kisbuszt kerestek.