Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forró nyomon a washingtoni nyomozók

2002.10.19. 19:56
Az amerikai fővárosban és külvárosaiban lövöldöző sorozatgyilkos utáni nyomozásban a rendőrség a jelek szerint elérte az első áttörést. Egy szóvivő megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a nyomozók egy töltényhüvelyre bukkantak egy fehér furgonban.
Egy ilyen fehér kisteherautót láttak a szemtanúk több merénylet helyszínén is. Az ismeretlen elkövető az elmúlt két hétben összesen kilenc embert ölt meg, és kettőt súlyosan megsebesített.

A rendőrség közleménye szerint a zárt furgont egy Virginia állambeli kölcsönzőnél fedezték fel. A CNN jelentése szerint a cég egyik alkalmazottja a jármű takarítása közben bukkant a töltényhüvelyre. Az autókölcsönző a hírek szerint a washingtoni Dulles repülőtér közelében található.

Egyelőre még nem ismert a talált hüvely kalibere. A nyomozók szerint a szakértői vizsgálat eredménye helyi idő szerint szombaton reggel lehet meg. A rendőrség nem közölte pontosan mikor találták meg a fehér teherautót. Egy nyomozócsoport a felfedezés helyszínét lezárta, és további vizsgálatokat folytat.

Ezt megelőzően pénteken este egy férfi ellen vádat emeltek, mert az orvlövés utolsó felbukkanásakor állítólagos tanúként hamis vallomást tett. A 37 éves férfi félrevezető beszámolója visszavetette a nyomozást. A vallomása alapján a nyomozók egy ideig egy sötét bőrű férfit és egy krémszínű kisbuszt kerestek.