Judit
2 °C
7 °C

Korábban is gyilkolhattak a washingtoni orvlövészek

2002.10.29. 10:44
A rendőrség kedden bejelentette, a washingtoni sorozatgyilkosságokkal gyanúsított két férfi további két bűncselekménnyel is összefüggésbe hozható. Az ügyészségnek állítólag bizonyítékai vannak arra, hogy a 17 éves Malvo is gyilkolt.
Feltehetően két tacomai bűncselekmény is terheli az őrizetben lévő 41 éves John Allen Muhammad és a 17 éves Lee Boyd Malvo számláját, akiket a washingtoni sorozatgyilkosságok elkövetésével gyanúsítanak - tudósított a CNN. David Brame tacomai rendőrfőnök számolt be arról a férfiról, aki a múlt héten jelentette be a rendőrségen, hogy február és július között ő adott otthont tacomai lakásában Muhammadéknak.

A három férfit a fegyverek iránti szeretet kötötte össze. Muhammad érdeklődést mutatott szállásadója fegyverei iránt, azokat többször is "kölcsönkérte". A kölcsönkért pisztolyok közül az egyik egy 45-ös kaliberű fegyver volt, a másik egy Magnum. Washingtoni nyomozók ballisztikai vizsgálatoknak vetették alá a lefoglalt lőfegyvereket, és kiderült, hogy azok két tacomai bűncselekményhez is köthetőek.

A 45-ös Keenya Cook halálát okozta ez év február 16-án. Cookkal egyetlen fejlövés végzett, és amikor nagynénje megtalálta, még a tűzhelyen gőzölgött az elkészített ebéd, hat hónapos gyermeke a hálószobában játszott.

A Magnumot egy májusban elkövetett lövöldözésben használták. A helyszínelő rendőrök a helyi zsinagóga falában találtak több lövedéket. A lövöldözésnek nem voltak áldozatai.

Rossz helyen, rossz időben

A bűncselekmények indítékairól egyelőre csak sejtései vannak a nyomozóknak. A meggyilkolt Cook nagynénje, Isa Nichols - aki korábban Muhammad autószerelő műhelyében volt könyvelő - múlt héten hívta fel a rendőrséget, miután a televízióban ráismert a férfira. Elmondása szerint egy ideig jó viszonyban voltak, ám Muhammad válásakor kapcsolatuk megromlott, Nichols ugyanis a feleség pártját fogta. Keenya Cook ekkor költözött nagynénjéhez, és a nyomozók úgy vélik, a februári gyilkosság valódi célpontja nem is ő volt, csupán rossz időben volt rossz helyen. A rendőrség most újraindította az ügyben a nyomozást.

Malvo is gyilkolt

A Fairfax megyei ügyész, Robert Horan szerint a rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy az október 14-i gyilkosságnál - aminek következtében Linda Franklin, az FBI munkatársa életét vesztette - a 17 éves Malvo húzta meg a ravaszt - adta hírül az AP. Hétfőn Virginiában vádat emeltek az elkövetők ellen, akikre vélhetően halálbüntetés vár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?