Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Virginiában állnak bíróság elé az orvlövészek

2002.11.08. 10:19
Először Virginia államban állítják bíróság elé a washingtoni gyilkosságsorozattal vádolt John Allen Muhammadot és John Lee Malvot. Az igazságügyminiszter szerint "Virginiában vannak a legjobb büntetési tételek", az államban ugyanis halálbüntetés is kiszabható.
A második legtöbb halálos ítéletet végrehajtó amerikai államban, Virginiában állítják bíróság elé a Washington környéki sorozatgyilkosság elkövetésével vádolt John Allen Muhammadot és John Lee Malvót. A vád szerint a 41 éves Muhammad és a 17 éves Malvo októberben négy állam területén tíz embert megölt, hármat megsebesített. Az áldozatok közül hárommal - köztük az FBI egyik elemzőjével - Virginiában végeztek, ezért lehet ott megtartani a tárgyalást.

John Ashcroft amerikai igazságügy-miniszter szerint "Virginiában vannak a legjobb büntetési tételek", ezért kell a két férfit ebben az államban bíróság elé állítani. A virginiai törvények szerint azok ítélhetők halálra, akik három éven belül egynél többször gyilkoltak.

Délen is gyilkoltak

A tárgyalás bejelentésével egyidejűleg a rendőrség azt is közölte, hogy a ballisztikai vizsgálatok szerint Muhammad és Malvo fegyverével öltek meg egy embert a georgiai Atlantában szeptemberben. A 41 éves férfit akkor lőtték le, amikor kijött boltjából, hogy egy gyanús autót ellenőrizzen. Az alabamai rendőrség múlt heti közlése szerint a két férfi fegyverével lőttek agyon egy 52 éves nőt Montgomery város egy italboltja előtt. Ugyancsak Muhammadot és Malvót vádolják azzal, hogy a louisianai Baton Rouge-ban megölték egy szépségszalon dolgozóját szeptember 23-án, jelentette a BBC.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!