György
14 °C
24 °C

Cigifüst ölte meg a gyerekeket

2006.11.05. 15:26
Egy két-, és egy négyéves gyerek halt meg Somogyvámoson, amikor egy cigarettától kigyulladt a hálószobában az ágy.

Egy cigaretta parazsa okozta a somogyvámosi gyerekek halálát, a kétéves kislány és a négyéves kisfiú füstmérgezésben vesztette életét vasárnap hajnalban - közölte az MTI-vel a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a tűzvizsgálótól kapott tájékoztatást követően. (Korábban a rendőrség úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy egy három- és egy négyéves gyermek az áldozat).

Az elsődleges adatok szerint a gyermekek szobájában az ágyneműtartóba hullott cigarettaparázstól izzott, majd kigyulladt az ágynemű és az alatta levő padlószőnyeg.

A gyermekét egyedül nevelő édesapa hajnalban észlelte a füstöt abból a szobából, amelyben gyermekei, valamint egy, a családdal együtt élő 25 éves férfi aludt.


A gyermekeket az apa megpróbálta felébreszteni, kivitte őket a házból, életüket azonban a helyszínre fél hatkor kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni - tette hozzá.

A gyermekekkel a szobában tartózkodott férfit a marcali kórházba szállították, kivizsgálták, s azóta már hazaengedték.

Azt még nem tudják, hogy ki dohányzott a szobában, a gyermekek apja vagy a 25 éves férfi ismerős. A tragédia körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.