Alfréd
-2 °C
2 °C

Pataksör folyt húsvétkor Tweed Headsben

2001.04.18. 12:18
Teli sörösüvegek halászásával töltötték húsvétjukat egy kis ausztrál város lakosai, miután egy teherautónyi folyékony kenyér borult a közeli folyóba. A rendőrség lopásnak minősíti az ügyet, és az alkalmi halászokat ennek megfelelően büntetik.
Telt sörösüvegek halászásával töltötték a húsvéti ünnepüket Tweed Heads ausztrál városka lakosai, amikor a Tweed folyó közelében egy sörszállító teherautó elveszítette egy kerekét, felborult, és rakománya a folyóba csúszott - jelentette a Reuters.

400 üveg a rekord

Tweed Heads lakosai nem sokat ültek ölbe tett kézzel: szaladtak haza búvárfelszerelésükért, és szorgalmasan halászták a sörösüvegeket. A rakomány 24 ezer üveg sört tartalmazott, így mindenkinek jutott belőle. A legügyesebbje a rendőrség szerint 400 üveg sört halászott ki, több száz ember vitt haza a folyóba pottyant nedűből. Az emberek a hosszú húsvéti szünet alatt szüntelenül jártak sörhalászni.

Egyszerű lopás történt

Stan Single rendőrtiszt szerint az emberek tévesek hitték azt, hogy a sör tulajdonosai elhagyták a rakományt, pedig erről szó sincs. Single az emberek "sörhalászását" egyszerű lopásnak minősítette, és megígérte, hogy tettüknek megfelelően fogja a pecázókat megbüntetni.