Szilárda
-4 °C
2 °C

Sorozatrabló Dél-Budán?

2002.02.28. 08:08
Rövid időn belül három üzletet raboltak ki Dél-Budán. Kétszer a XXII., egyszer a XI. kerületben támadt meg üzleteket a símaszkban érkező rabló. Két eladót fegyverrel, egyet ököllel sebesített meg. Az egyik meglőtt eladó állapota életveszélyes. A rendőrség vizsgálja, lehet-e összefüggés az esetek között.
Símaszkos támadó rabolt ki szerda este a XXII. kerületi Honfoglalás úton. A férfi fegyverrel a kezében tért be az üzletbe, pénzt követelve. A rabló végül nem használta fegyverét, de összeverte az eladót, majd kevéske készpénzzel távozott.

Helyszínek egymástól néhány száz méter távolságra

Életveszélyben a 23 éves eladólány

Hétfőn este néhány kilométerre a csütörtöki helyszíntől történt fegyveres támadás egy kisbolt ellen. A XI. kerületben, a Fehérvári úton egy trafikot rabolt ki egy símaszkos férfi. Ekkor használta fegyverét, és fejbe lőtte a 23 éves eladólányt. A lány állapota életveszélyes.

Egy hónappal ezelőtt a budafoki Leányka utcában támadt egy eladóra egy fegyveres, símaszkos férfi, aki feltehetően Flóbert pisztolyt használ. Az eladó ebben az esetben is megsérült.

A környékbeli üzlettulajdonosok szerint egy sorozatrablóról van szó. A rendőrségi szóvivő az Indexnek elmondta, hogy vizsgálják, lehet-e összefüggés a két bűncselekmény között. Új, érdemi információval a rendőrség egyelőre egyik ügyben sem tud szolgálni.

Erdélyi életfogytiglant kapott

A bíróság 2000. novemberében ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre Erdélyi Nándort, aki négy boltost végzett ki a bevételért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!