Sára, Márió
2 °C
6 °C

Két év fegyházat kapott a francia állat-sorozatgyilkos

2003.10.22. 19:11
Száznegyven kutya és macska meggyilkolásában találták bűnösnek a francia borkereskedőt. A 71 éves férfi három éven keresztül mérgezte lakhelye környékén az állatokat. Roland Bondonnynak most fegyházba kell vonulnia.
Két év fegyházra - ebből egy évi felfüggesztett szabadságvesztésre - ítélte szerdán a közép-franciaországi tulle-i bíróság azt a francia férfit, aki 1998 augusztusa és 2001 februárja között több mint 140 kutyát és macskát mérgezett meg.

111 000 eurót kell fizetnie

A 71 éves Roland Bondonnyt mellékbüntetésként 111 000 euró kártérítés megfizetésére kötelezték a felperes magánszemélyek, községek és vadásztársaságok részére. A perben szeptember végén az ügyész két év, szigorított börtönben letöltendő szabadságvesztés és 30 000 euró pénzbüntetés kirovását kérte a bíróságtól.

Az állatok sérelmére

Az egykori borkereskedőt és önkormányzati képviselőt több mint 140 kutya és macska megmérgezésében találta bűnösnek a bíróság. Az idős férfi erős rovarirtó szert kevert húsgombócokba, amelyeket éjjel több faluban elszórt. A megmérgezett állatok mintegy fele elpusztult. A férfit 2001 februárjában vették őrizetbe és "állatok sérelmére elkövetett kínzás és kegyetlenség" címmel megindították ügyében a nyomozást.

Félelem és rettegés

A mérgezések nagy nyugtalanságot és rettegést váltottak ki a környéken. Mérgezett húsgombócokat még 2002 decemberéig is találtak, amikor Bondonny ellen már megindult a vizsgálat, és kitiltották az érintett falvakból.