Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Rendzavarásért felelnek a vicces támadók

2004.04.20. 16:20
A fegyverutánzatok megtévesztésig hasonlítottak az eredetiekre, ezért a IX. kerületi kapitányság rendzavarás miatt indított eljárást azokkal a fiatalokkal szemben, akik hétfőn megtámadtak egy ferencvárosi sörözőt.
Rendzavarás szabálysértése miatt állhat a bíróság elé az a két fiatal, akik a gyanú szerint viccből fegyveres támadást imitáltak egy ferencvárosi vendéglátóhelyen, értesült a HavariaPress.

A IX. kerületi Liliom utca egyik vendéglátóhelyére hétfőn, kevéssel dél előtt lépett be két húsz év körüli fiatal. A látogatók, akiknek egyikét a vendéglátóhelyen ismerték is, meglengették a náluk lévő - utóbb játékszernek bizonyuló - fegyvert, s azt állították, hogy rablási szándékkal jöttek.

Nevetve távoztak a sörözőből, de kora este ismét felkeresték délelőtti, imitált támadásuk helyszínét. Amikor a rendőrök értesültek róla, hogy a keresett fiatalok újból felbukkantak a Liliom utcában, a helyszínre siettek, és elfogták őket. A vicces kedvű fiataloktól összesen három, műanyag játékszernek bizonyuló fegyver-utánzatot vettek el, a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a büntetőeljárást. Mivel azonban a fegyverutánzatok megtévesztésig hasonlítottak az eredetiekre, a IX. kerületi kapitányság rendzavarás miatt indított eljárást a fiatalokkal szemben.