Ödön
1 °C
11 °C

Édesanyja mellkasán ugrált

2007.10.24. 18:30
Az eladott kukorica árát kérte számon fián egy idős nő még a nyáron Gávavencsellőn, a családi veszekedésből brutális anyagyilkosság lett, szerdán első fokon ítélet született az ügyben.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt első fokon 15 év fegyházra ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szerdán a 33 éves, gávavencsellői S. Sándort.

A rendszeresen italozó, alkalmi munkákból élő férfi július 11-én délután részegen összeveszett 74 éves szülőjével, mert az szemére vetette: a reggel eladott kukorica árát elitta a kocsmában. A vádlott előbb az udvaron a szomszédok szeme láttára, majd a lakásban is megverte a nehezen, csak bottal járó idős nőt. A konyhában ismét megütötte, a mellére ugrott és megrugdosta édesanyját.

A férfi ülő helyzetben az ágynak támasztotta a már mozdulatlan nőt, és nekiállt az esti televíziós sorozatokat nézni. Vallomása szerint többször megnézte édesanyját, úgy érezte, alszik, dobog a szíve. Másnap reggel próbálta ébreszteni az idős asszonyt, de csak délben vette észre, hogy nem mozdul, hideg a karja. Ezután szólt a háziorvosnak, aki megállapította a halál beálltát, és értesítette a rendőrségét.

Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint az idős asszony halálát az ütésekből származó nagy tömegű bevérzések, mindkét oldalon több borda törése és tüdőelégtelenség okozta, ami elhúzódó haldokolás után következett be.

A vádlott a bíróság előtt is elmondta, hogy bűnösnek érzi magát. A bíróság egyedüli enyhítő körülményként a feltáró jellegű beismerő vallomást fogadta el. Mivel több mint harminc ütéstől, rúgástól származó sérülést szenvedett az idős asszony, így a férfi tettét különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésként értékelte a bíróság, és a 10-15 év közötti büntetési tétel közül a magasabb, 15 évet ítélte meg, valamint elrendelte a korábban szintén az édesanyja bántalmazásáért kiszabott 9 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítéletet az ügyész elfogadta, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?