Donát
-4 °C
2 °C

26 milliós sorozatrablás gyanúsítottjait fogták el

2005.06.21. 13:31
Egy négyfős, huszonéves fiatalokból álló budapesti társaságot gyanúsít a rendőrség azzal, hogy az elmúlt nyolc hónapban összesen tizenegy fegyveres rablást követtek el a fővárosban posták és ékszerboltok ellen.

Elfogták annak a négyfős társaságnak három tagját, akik a rendőrség gyanúja szerint 2004 augusztusa és 2005 áprilisa között öt ékszerboltot, öt postát és egy zálogházat raboltak ki a fővárosban, összesen több mint 26 millió forint kárt okozva, hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján. A három férfi előzetes letartóztatásban van, negyedik társuk - egy 28 éves budapesti férfi - ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Kamerák előtt


Nagy István 28 éves budapesti lakos
Fotó: BRFK

Az áprilisban, a XI. kerületi Etele út egyik ékszerüzletében történt rablás után a rendőrök rengeteg bejelentést kaptak, így került a látókörükbe a fiatalokból álló csoport. Az Etele úti rablás során ugyanis egyikük brutálisan megverte az egyik alkalmazottat, miközben az arcát nem takarta maszk. A történteket a bolt biztonsági kamerája rögzítette, több televízió pedig bemutatta a felvételt.

A huszonéves fiatalokból álló budapesti társaság a XXII. kerületi rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-kapitányság előtt sem volt ismeretlen, a kapitőányságok összehangolták keresésüket, így sikerült őket elkapniuk. A gyanúsítottak egymást váltogatva követték el a rablásokat. Az egyik elkövető évekig élt a testvére személyazonosságával, és még a rendőri igazoltatásnál sem tűnt fel, hogy nem a saját igazolványát mutatta be. A nyomozásban kiderült, hogy a rablásokon túl még nyolc lopás is a csoport számlájára írható.

Körözik

A negyedik gyanúsítottat, a budapesti, 28 éves Nagy Istvánt még keresi a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kéri, aki tudja, hogy hol van a férfi, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható "Telefontanú" zöld számán vagy a központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A rablási osztályon egyébként nemrég külön nyomozócsoport alakult a korábban elkövetett, de lezárt vagy felfüggesztett ügyek vizsgálatára. Az elmúlt két hónapban négy, még 1999-ben elkövetett rablás elkövetőjét fogták el.