Valér
-2 °C
0 °C

Olcsó spagetti, drága per

2002.04.26. 13:03
Körülbelül 8500 fontjába (mintegy 3,6 millió forint) került a brit adófizetőknek egy doboz 92 penny (400 forint) értékű spagetti eltulajdonítása.
A filléres ennivaló eltulajdonításából sikerült igen költséges pert kreálni Nagy-Britanniában. A 23 éves Steven Phillipsnek sikerült elérnie a meghallgatáson, hogy ügyét esküdtszék tárgyalja, ne pedig egy bíró. A Keresztény Legény Egylet egyik sunderlandi lakásában lakó fiatalember arra hivatkozott, hogy a tolvajlás olyan cselekmény, amelynek megítéléséhez kérhető az esküdtszék felállítása. Kérését teljesítették, így az egész napos procedúra után megalakuló newcastlei esküdtszéknek mindössze félórájába került, hogy bolti tolvajlásban bűnösnek találja a férfit.

Csak fizetni felejtett el

Ipari kamerák rögzítették, amikor Phillips kabátzsebébe rakott egy doboz bolognai spagettit Tyneside egyik boltjában. A fiatalember arra hivatkozott, hogy csak elfelejtette kifizetni, nem lopta a bolognait. A bíróság előtt ártatlanságát szerette volna bebizonyítani.

Hülyén működik a jog

A körzet Munkáspárti képviselője, Ronnie Campbell elmondta: "Az eset nevetségesnek tűnik, de az adófizetők állják a több ezer fontos számlát. Ez az eset rávilágít arra, hogy időnként milyen 'hülyén' működik a jog."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!