Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Csapatépítő fenekelés 1,2 millió dollárért

2006.04.27. 11:00
Lelki sérüléseket okozott egy kaliforniai nőnek biztosítási cége csapatépítő gyakorlata. Janet Orlando 1,2 millió dollárra perelte be a munkatársi kapcsolatokat fenekeléssel építő Alarm One biztosítót.

1,2 millió dolláros (több mint 255 millió forintos) kártérítési keresetet nyújtottak be egy kaliforniai nő jogi képviselői az Alarm One lakásbiztosító cég ellen. Az 53 éves Janet Orlando diszkrimináció, verés és érzelmi károkozás vádjával perelte be vállalatát, írja az AP.

A bírósági iratok szerint Orlandót egy csapatépítő tréningen, munkatársai szeme láttára elfenekelték. A tanúvallomások szerint az Alarm One munkatársai a tréningen egy rivális cég szimbólumait viselték testükön. A biztosítási ügynökök csapatokba szerveződve versengtek, majd a győztes csapat tagjai válogatott módokon alázhatták meg a veszteseket.

A győztesek tortával dobálták, bébiétellel etették, pelenkaviselésre kényszerítették, sőt, el is fenekelték a veszteseket.

"Egyetlen középkorú nő sem vágyik arra, hogy egy csapat fiatal férfi előtt a fenekét kelljen mutogatni, hogy elfenekeljék és lekurvázzák, aztán még bemagyarázzák neki, hogy mindez a jobb csapatszellem és a nagyobb bevételek érdekében történt" - háborgott Orlando jogi képviselője, Nicholas "Butch" Wagner. Az Alarm One jogászai szerint az elfenekelés "önkéntes" volt, és a kollégák közti baráti kapcsolatok építését szolgálta.

A védelem szerint szó sem volt diszkriminációról, férfi és nő munkatársakat is elfenekeltek. "Ennek az ügynek egyetlen indoka van, [Orlando] pénzt akar szerezni" - nyilatkozta az AP-nek K. Poncho Baker, az Alarm One vezető jogásza.

Az Alarm One egyébként 2004-ben, Orlando panasza után felfüggesztette a fenekelős csapatépítés gyakorlatát, írja az AP.