Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Gyilkosság vádjával tartóztatták le Phil Spectort

2003.02.04. 12:10
Mivel egy agyonlőtt nő holttestét találták meg villájában, a Los Angeles-i rendőrség gyilkosság vádjával tartóztatta le a Beatles és a Ramones egykori producerét. Spector villájában megtalálták a gyilkos fegyvert is. Bár a szomszédok régóta nem látták a visszahúzódó milliomost, a rendőrségnek nincs más gyanúsítottja.
Gyilkosság vádjával letartóztatták Phil Spectort, a Beatles, Tina Turner és a Ramones egykori producerét - jelentette a BBC. Spector villájában egy agyonlőtt asszony holttestét találták a Los Angeles-i rendőrség a villából érkező telefonhívásra riasztott nyomozói.

Szabadlábon, egymillió dollárért

Phil Spectort
Spectort hajnali öt órakor tartóztatták le Los Angeles elővárosában, Alhambrában, hat órakor azonban már szabad lábon védekezhetett, egymillió dolláros óvadék ellenében - írja a BBC. A hatvankét éves producer már a héten bíróság elé áll, védelmét Robert Shapiro, O. J. Simpson egykori ügyvédje látja el.

Szomszédai rég nem látták

A rendőrök szerint a Spector villájában holtan talált nő a negyvenéves Lana Clarkson, azt azonban nem kívánták elárulni, hogy az áldozat milyen kapcsolatban állt a producerrel. A villában megtalálták a gyilkos fegyvert is. A rendőrség Spectoron kívül mást nem gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével, bár a szomszédai régóta nem látták otthonában a visszahúzódó milliomost.

Spector egy az életéről szóló filmen dolgozott, "kiváló mentális állapotban volt" - nyilatkozta az AP-nek Marvin Mitchelson Los Angeles-i ügyész, a producer egyik barátja.

Slágergyáros

A Ramonesszel és a Beatlesszel is együtt dolgozó Spectort a rockzene egyik úttörőjének tartják, munkásságának köszönhető a "hangok falaként" ismert zenei effekt és a több szólamú vokál, mely olyan nagy hatvanas évekbeli slágereket jellemzett, mint a Crystals Da Doo Ron Ron című dala vagy a Ronettes Be My Baby című slágere.