Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Továbbra is gyilkosság vádolják a Ramones egykori producerét

2003.02.07. 11:27
Továbbra is Phil Spectort a Ramones és a Beatles egykori producerét gyanúsítja a villájában holtan talált nő meggyilkolásával, bár ügyvédje szerint a producer ártatlan. Spector imádja a fegyvereket, ráadásul egy Ramones-album felvételekor Dee Dee Ramone-ra is fegyvert fogott.
A rendőrség feltételezései szerint a lőfegyverek iránt gyengéd érzelmeket tápláló, időnként vadulásairól is ismert sztárproducer az ismert los angelesi szórakozóhelyen találkozott az ott hostessként dolgozó színésznővel, akivel másnap kora reggel órákban együtt érkeztek Spector 33 szobás alhambrai házába.

A nyomozók szerint Lana Clarksont egy lövéssel ölték meg. A rendőrséget a párt hazafuvarozó sofőr értesítette, miután lövések zaját hallotta. Mart Mitchelson a közismert los angelesi ügyvéd szerint lehetetlenség, hogy Spector lenne a gyilkos: "Phil egy kedves ember és lehetetlen, hogy efféle bűnt követne el. Igaz, hogy Phil nem egy szent, de a légynek sem képes ártani. Sosem láttam tiszteletlenül viselkedni nőkkel. Ő nem olyasvalaki, aki megtámadna bárkit is.".

Erről az édes emberről - aki egyébként a poptörténelem egyik legfontosabb producere - azért kemény sztorik is keringenek: zűrös körülmények között vált el feleségétől, a Ronettes együttes tagjától, Ronnietól, állítólag volt valami lövöldözés is egy stúdióban, 1979-ben pedig, miközben a Ramones End Of The Century című albuma készült, Spector egy ízben fegyvert fogott Dee Dee Ramone-ra.

Spector az utóbbi időben az angol Starsailor zenekarral dolgozott az együttes készülő albumának néhány számán.