Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Milliók olvasták az obszcén e-mailt

2000.12.18. 07:55
Egy gusztusosnak nem nevezhető viccnek ,,köszönhetően" az egész világot bejárta az az e-mail, amiben a londoni Claire Swire barátja spermájának ízét dicséri, és felidézi a közös orális szexet. A levéltitokra fittyet hányó Bradley Chait először barátainak továbbította a levelet, amit azok másoknak is elküldtek, így milliókhoz jutott el pár nap alatt a pikáns üzenet. A férfi azt állította, hogy az eset csak kamu volt, cége, a Norton Rose azonban fegyelmi vizsgálatot indított, és közleményt adott ki az ügy kapcsán. A féktelenül hiú férfinak és munkatársainak az állásába kerülhet a kínos tréfa.
Minden egy pikáns e-maillel kezdődött, még december 7-én. Claire Swire, aki a MagicButton.net nevű cégnél dolgozik egy vicces történetet írt le barátjának egy férfiről, aki betört egy spermabankba, az ott lévő nővért pedig arra kényszerítette, igyon meg négy mintát. Az ügyvédnő barátja, a 27 éves Bradley Chait, aki ugyancsak jogász Norton Rose-nál erre azt válaszolta, hogy a 'vonzó'. Claire újabb levelében már tovább ment ennél, és barátja spermáját kezdte el dicsérni.

Koldusok reménye

Got Milk?
"Már évek óta senkijét nem nyeltem le, de a tiéd olyan finom volt... nevetnem kell a vicces gondolatoktól, mindjárt el kell mondanom Dave-nek, hogy mi olyan mókás" - írta hízelgően Claire. Bradley azonban alig tíz perc múlva 'forwardolta' a levelet hat munkatársának, akiknek megjegyezte: "Na, ez egy igazán kedves bók egy nőtől, nemde?" Persze az egyik haver nem állta meg, és rögtön továbbította az üzenetet tizennégy ismerősének. Ő ennyit tett hozzá: ,,Koldusok reménye. Megtisztelve érzem magam, hogy terjeszthetem ezt a levelet."

A szexuális élet egyik legpikánsabb mozzanatát felidéző levélke aztán bejárta az egész világot, tartalmán felbuzdulva ezrek kezdték keresni Claire-t. Egy Koszovóban állomásozó katona például kapcsolatait és műholdas telefonját is bevetette a kutatás során. Az eset persze hamarosan egy külön oldalra került, ahol az eredeti levélüzenet mellett a kapcsolódó cikekkből az egész történet kikerekedik.

"Yummie Claire"

Az érdeklődés középpontjába kerülő nő nevét hamarosan felkapta az egész brit bulvársajtó, és azóta bókja kapcsán - ,,yours was yum" - csak ,,Yummie Claire"-nek aposztrofálják. Az egyik újság megkereste a barátnőjét kiadó Chaitet, aki azt állította: ,,viccről van szó, de hozzá kell tenni, nagyon jóról." A tekintélyes jogi cégnél, a Norton Rose-nál azonban nem így gondolják. A vállalat neve bejárta az egész világot, egy hízelgőnek semmiképpen nem mondható eset kapcsán. Chait és munkatársai ellen megindult az eljárás, már meg is hallgatták őket. Sorsuk a hét vége után dől el, akkor derül ki, hogy elbocsátják-e őket a cégtől.

A Norton Rose közben nyilatkozat kiadására kényszerült az eset kapcsán. Ebben leszögezik: a cég megtiltotta dolgozóinak a személyes tartalmú levelezést, különösen az obszcén és diszkriminatív jellegűeket. Az ügy annál is kínosabb a cég számára, mert egyik jogászuk két hónappal ezelőtt nyilatkozott a BBC-nek annak kapcsán, hogy a szigetországi cégek a jövőben jogot kaphatnak arra, hogy ellenőrizzék alkalmazottaik levelezését.

Claire már állásajánlatokat is kapott

"Yummie Claire"-t elárasztották az e-mailek, a 27 éves jogásznőnek szinte el kellett menekülnie Londonból. A The Register állítása szerint az interneten keresztül kapcsolatba lépett Claire-rel. A válaszokban feltehetően a nő ellenkezik hevesen az ellen, hogy nevetségessé tették személyes beszámolója miatt. Az egyik lapnak sikerült elérnie szüleit, akik azt mondták, Claire nincs velük, elment, és meg van döbbenve a történteken. A The Mirror úgy tudja, hogy nem vesztette el állását a barátja által kiszolgáltatottá vált nő.

Soma: Fontos a visszajelzés
Ha valaki szerelmes, akkor természetes, hogy fantasztikusnak tartja a szerelme spermájának az ízét - mondta el az eset kapcsán Spitzer Nea Soma, az Indexradio műsorvezetője. Soma, aki műsoraiban, interjúiban tabuk nékül beszél a szexről, nem tartja korrektnek Bradley viselkedését, de azt gondolja, hogy öröm volt számára a hízelgő visszajelzés. "Az, hogy ilyen sokan olvasták ezt az e-mailt, azt bizonyítja, hogy a férfiaknak szükségük van a visszajelzésre, amit mostanában egyre kevesebbszer kapnak meg a nőktől" - véli Soma. Szerinte az eset miatt nem kellene szégyenkeznie Claire-nek, vállalnia kellene vallomását, míg a férfi diszkréciót tanulhatna még.
Az eset kapcsán mindannyiunkban felmerülhet, hogy okosabb óvatosabban bánni magánéletünk részleteivel. Akár barátunk, barátnőnk adhatja ki a legtitkosabb közös élményeinket. Ez eddig is így volt, de egy e-mail segítségével - amint a példa is bizonyítja - immár az egész világ tudhat arról, amit csak egyvalakinek szántunk.

Egy jogi cég ügyvédje szerint Bradley-re elbocsátás vár, míg Claire már több állásajánlatot is kapott már. Egy férfimagazin például szívesen látná soraiban szexíróként ,,Yummie Claire-t".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?