Friderika
13 °C
29 °C

Milliók olvasták az obszcén e-mailt

2000.12.18. 07:55
Egy gusztusosnak nem nevezhető viccnek ,,köszönhetően" az egész világot bejárta az az e-mail, amiben a londoni Claire Swire barátja spermájának ízét dicséri, és felidézi a közös orális szexet. A levéltitokra fittyet hányó Bradley Chait először barátainak továbbította a levelet, amit azok másoknak is elküldtek, így milliókhoz jutott el pár nap alatt a pikáns üzenet. A férfi azt állította, hogy az eset csak kamu volt, cége, a Norton Rose azonban fegyelmi vizsgálatot indított, és közleményt adott ki az ügy kapcsán. A féktelenül hiú férfinak és munkatársainak az állásába kerülhet a kínos tréfa.
Minden egy pikáns e-maillel kezdődött, még december 7-én. Claire Swire, aki a MagicButton.net nevű cégnél dolgozik egy vicces történetet írt le barátjának egy férfiről, aki betört egy spermabankba, az ott lévő nővért pedig arra kényszerítette, igyon meg négy mintát. Az ügyvédnő barátja, a 27 éves Bradley Chait, aki ugyancsak jogász Norton Rose-nál erre azt válaszolta, hogy a 'vonzó'. Claire újabb levelében már tovább ment ennél, és barátja spermáját kezdte el dicsérni.

Koldusok reménye

Got Milk?
"Már évek óta senkijét nem nyeltem le, de a tiéd olyan finom volt... nevetnem kell a vicces gondolatoktól, mindjárt el kell mondanom Dave-nek, hogy mi olyan mókás" - írta hízelgően Claire. Bradley azonban alig tíz perc múlva 'forwardolta' a levelet hat munkatársának, akiknek megjegyezte: "Na, ez egy igazán kedves bók egy nőtől, nemde?" Persze az egyik haver nem állta meg, és rögtön továbbította az üzenetet tizennégy ismerősének. Ő ennyit tett hozzá: ,,Koldusok reménye. Megtisztelve érzem magam, hogy terjeszthetem ezt a levelet."

A szexuális élet egyik legpikánsabb mozzanatát felidéző levélke aztán bejárta az egész világot, tartalmán felbuzdulva ezrek kezdték keresni Claire-t. Egy Koszovóban állomásozó katona például kapcsolatait és műholdas telefonját is bevetette a kutatás során. Az eset persze hamarosan egy külön oldalra került, ahol az eredeti levélüzenet mellett a kapcsolódó cikekkből az egész történet kikerekedik.

"Yummie Claire"

Az érdeklődés középpontjába kerülő nő nevét hamarosan felkapta az egész brit bulvársajtó, és azóta bókja kapcsán - ,,yours was yum" - csak ,,Yummie Claire"-nek aposztrofálják. Az egyik újság megkereste a barátnőjét kiadó Chaitet, aki azt állította: ,,viccről van szó, de hozzá kell tenni, nagyon jóról." A tekintélyes jogi cégnél, a Norton Rose-nál azonban nem így gondolják. A vállalat neve bejárta az egész világot, egy hízelgőnek semmiképpen nem mondható eset kapcsán. Chait és munkatársai ellen megindult az eljárás, már meg is hallgatták őket. Sorsuk a hét vége után dől el, akkor derül ki, hogy elbocsátják-e őket a cégtől.

A Norton Rose közben nyilatkozat kiadására kényszerült az eset kapcsán. Ebben leszögezik: a cég megtiltotta dolgozóinak a személyes tartalmú levelezést, különösen az obszcén és diszkriminatív jellegűeket. Az ügy annál is kínosabb a cég számára, mert egyik jogászuk két hónappal ezelőtt nyilatkozott a BBC-nek annak kapcsán, hogy a szigetországi cégek a jövőben jogot kaphatnak arra, hogy ellenőrizzék alkalmazottaik levelezését.

Claire már állásajánlatokat is kapott

"Yummie Claire"-t elárasztották az e-mailek, a 27 éves jogásznőnek szinte el kellett menekülnie Londonból. A The Register állítása szerint az interneten keresztül kapcsolatba lépett Claire-rel. A válaszokban feltehetően a nő ellenkezik hevesen az ellen, hogy nevetségessé tették személyes beszámolója miatt. Az egyik lapnak sikerült elérnie szüleit, akik azt mondták, Claire nincs velük, elment, és meg van döbbenve a történteken. A The Mirror úgy tudja, hogy nem vesztette el állását a barátja által kiszolgáltatottá vált nő.

Soma: Fontos a visszajelzés
Ha valaki szerelmes, akkor természetes, hogy fantasztikusnak tartja a szerelme spermájának az ízét - mondta el az eset kapcsán Spitzer Nea Soma, az Indexradio műsorvezetője. Soma, aki műsoraiban, interjúiban tabuk nékül beszél a szexről, nem tartja korrektnek Bradley viselkedését, de azt gondolja, hogy öröm volt számára a hízelgő visszajelzés. "Az, hogy ilyen sokan olvasták ezt az e-mailt, azt bizonyítja, hogy a férfiaknak szükségük van a visszajelzésre, amit mostanában egyre kevesebbszer kapnak meg a nőktől" - véli Soma. Szerinte az eset miatt nem kellene szégyenkeznie Claire-nek, vállalnia kellene vallomását, míg a férfi diszkréciót tanulhatna még.
Az eset kapcsán mindannyiunkban felmerülhet, hogy okosabb óvatosabban bánni magánéletünk részleteivel. Akár barátunk, barátnőnk adhatja ki a legtitkosabb közös élményeinket. Ez eddig is így volt, de egy e-mail segítségével - amint a példa is bizonyítja - immár az egész világ tudhat arról, amit csak egyvalakinek szántunk.

Egy jogi cég ügyvédje szerint Bradley-re elbocsátás vár, míg Claire már több állásajánlatot is kapott már. Egy férfimagazin például szívesen látná soraiban szexíróként ,,Yummie Claire-t".