Girl power helyett mélymosóhatás

2000.03.29. 19:59
Geri Haliwell két évvel ezelőtti kiválása óta folyik a vetélkedés a Spice Girls tagjai között a slágerlista helyezéseiért. Most Mel C Never Be The Same Again című kislemeze kiütötte az eladási lista első helyéről Geri Bag It Up című mosóporos slágerét. A Spice Girls Geri kiválása óta nem termel annyi pénzt, mint korábban, a csajok azonban még így is vezetik Anglia leggazdagabb huszonéveseinek listáját.

A Spice Girls Geri kiválása óta nem termel annyi pénzt
Sporty Spice, avagy Mel C mostani slágerével együtt eddig kilenc listavezető kislemezen énekelt, ugyanannyin, mint bandatársa, Mel B. Az ex-Ginger Spice Geri Haliwell azonban még így is lekörözi őket, ő az együttes hét listavezető számában szerepelt, és három saját slágere is felkerült a listák első helyére. Geri múlt novemberben aljas módon ugyanarra a napra időzítette kislemezének megjelenését, mint ex-csapattársa, Emma Bunton/Baby Spice. Geri simán lenyomta Emmát, a Lift Me Upból egy hét alatt 140 ezer darabot adtak el, Emma What I Am című kislemezéből azonban csak 105 ezer darab kelt el.

A slágerlista teteje

1 Never Be The Same Again - Mel C/Lisa Left Eye Lopes (Virgin)
2 The Time Is Now - Moloko (Echo)
3 Smooth - Santana feat Rob Thomas (Arista)
4 Bag It Up - Geri Halliwell (EMI)
5 Don't Give Up - Chicane feat Bryan Adams (Xtravaganza)

Ginger Spice kiválása sokba került az együttesnek: az Aprilia motorgyár másfél millió font kártérítést követelt a Spice Girlstől, melyből a bíróság félmilliót meg is ítélt a cégnek. A perköltséggel együtt az ügy egymillió fontba kerül a csajoknak. Geri Haliwell három héttel azután lépett ki az együttesből, hogy az Aprilia és a Spice Girls szponzorálási szerződést kötött. Az Aprilia félmillió fontot és öt robogót adott volna az együttes tagjainak cserébe a Sonic Spice néven forgalmazott kismotor népszerűsítéséért. A gyár szerint Geri már a szerződés megkötése előtt bejelentette a többieknek, hogy távozik, a hírt azonban titokban tartották. A Spice Girls szerint szó sem volt arról, hogy Ginger Spice távozna.

Geri Haliwell
Lekörözi őket
A kártérítési összeg azért nem üti szíven a lányokat: az Observer Anglia leggazdagabb, 30 évesnél fiatalabb embereit felsoroló listáján az első négy helyet az együttes tagjai foglalják el, Geri pedig hatodik. Posh Spice, alias Victoria Beckham 25,5 millió fonttal Anglia leggazdagabb huszonévese. Az együttes tagjainak összes vagyona közel 100 millió font: Sporty Spice 22,5 millió fontot ér, Baby Spice és Scary Spice pedig 22-22 millió felett rendelkeznek. Geri Haliwell szegényebb, neki csak 19,6 millió fontja van.


  • Hírek
  • Csok