Sára, Márió
2 °C
6 °C

Drogterjesztő-hálózatot lepleztek le Veszprémben

2004.04.07. 17:00
Egy veszprémi társaság nyolc tagját előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség. A huszonéves fiatalok marihuánát, speedet és extasyt árultak a városban és környékén. Bérelt lakásukban jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le a rendőrök.
Kábítószerrel való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság egy veszprémi társaság nyolc tagját- közölte Horeczki László ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdán. "A 20-23 éves fiatalokból álló drogterjesztő "banda" vezetője, S. Tibor 23 éves veszprémi lakos, akit még a múlt héten vettek őrizetbe.

A bűnügyi igazgató elmondta, hogy letartóztatott férfiak Veszprém - és a környékbeli települések - éjszakai szórakozóhelyein, továbbá zárt körű bulikon marihuánát, extasyt és a speedet árultak. A rendőrök feltételezése szerint a fiatalok lakást béreltek a városban, s ott osztották el a drogot a terjesztőknek. A rendőrség jelentősebb mennyiségű kábítószert foglalt le a lakásban.

A mintegy másfél év alatt értékesített kábítószer mennyiségéről a rendőröknek nincs pontos adatuk, de szerintük hetente több száz tablettát és sok zacskónyi port adtak el. Horeczki László elmondta, hogy a fiatalok egyik társa novemberben már fennakadt a német-osztrák határon, amikor öt kilogramm marihuanát akart áthozni Ausztriába. A rendőrség tovább nyomoz, mert szerintük a drogterjesztő-hálózatnak több tagja is van.