Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Életfogytiglan köpködésért

2003.07.03. 11:46
Egy év helyett életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtották azt az oklahomai férfit, aki arcon köpte az őt korábban letartóztató tisztet. Az indoklás szerint a férfi ezzel akár veszélybe is sodorhatta volna a rendőrtiszt életét.
Az oklahomai John Carl Marquezt azzal vádolták, hogy megverte feleségét, ezért a férfi egyéves börtönbüntetésre és háromezer dolláros pénzbírságra számíthatott. Ám Marquez elkövette azt a hibát, hogy arcon köpte az őt korábban letartóztató rendőrtisztet a szerdai tárgyaláson. A bíró szerint ezzel Marquez megvalósította "a testnedv közalmazottra való juttatását", ami életfogytiglani börtönbüntetéssel szankcionálható bűncselekménynek számít, mert akár halálos betegséget is terjeszthet. April Sellers White bíró ezért azonnal életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki a férfira.

A héten elvégzett vizsgálatok szerint sem Marquez, sem a rendőrtiszt nem fertőzött, de a köpést "hatósági személy elleni támadásnak" is minősítették. Marquez ügyvédei bejelentették, hogy fellebbeznek a döntés ellen.