Judit
2 °C
7 °C

Nyilvános a madridi repülőbalesetről készült felvétel

2008.09.18. 22:44
Nyilvánosságra került a madridi repteret üzemeltető cég felvétele az augusztusi, 154 halálos áldozatot követelő légikatasztrófáról.

Az El Pais csütörtökön nyilvánosságra hozta a Spanair spanyol légitársaság repülőjének augusztus végi, madridi katasztrófájáról készült biztonsági kamerás felvételt. A felvétel léte tudott volt, ám azt eddig nem vetítették le nyilvánosan.

A lap értesülései szerint a felvételt a spanyol repülőtereket üzemeltető AENA cég egyik kamerája készítette. Az elpais.com oldalon megtekinthető felvételen egy telefonbeszélgetés is hallható az irányítótorony és a repülőtér központja között, amelyben a balesetről tájékoztatja egy női hang a repülőteret.

A Spanair gépe röviddel felszállása után zuhant le, először farok részével csapódva a földnek, majd kigyulladt. 154 ember halt meg, és 18-an sérültek meg.

Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mi okozta a Kanári-szigetekre tartó gép katasztrófáját. Az El Pais és az El Mundo spanyol lapok a héten nyilvánosságra hoztak kiszivárogtatott részleteket a hivatalos jelentésből, amelyben az áll, hogy a gép fékszárnyai nem a megfelelő pozícióban álltak, és emiatt veszített magasságából, majd zuhant le.

A pilóták csak későn vették észre a problémát, mert nem működtek a figyelmeztető jelzések.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?