Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Fellázadtak az utasok a törött szárnyú gépen

2007.11.05. 11:25
A Sri Lanka-i légitársaság szerint nem olyan nagy baj, ha letörik a repülő szárnyának a vége. Bár végül igazuk lett, hét utast nem győzött meg az érvelésük. Fellázadtak és leszálltak a gépről.

Kisebb lázadás tört ki két hete a SriLankan Airlines London-Colombo járatán, írja a Daily Mail. A gép, miközben a kifutópályára tartott, összekoccant a British Airways egyik gépével. Az ütközés leborotválta a Sri Lanka-i Airbus 340-es függőleges szárnyvégét.

A baleset miatt a járatot törölték, az utasokat elszállásolták. Azt ígérték nekik, hogy másnap egy másik géppel indulhatnak útra. Másnap azonban az utasok döbbenten látták, hogy még mindig a törött szárnyú gép vár rájuk, írja a Daily Mail.

A gép személyzete igyekezett meggyőzni az utasokat, hogy a hiányzó szárnyvég nem jelent problémát. Mint mondták, annak "csak" aerodinamikai jelentősége van, a gép nélküle is biztonságos.

Az érvelés hét utast nem győzött meg. Ezért ők leszálltak a már indulásra kész gépről. Bőröndjeik kipakolása újabb két órával halasztotta a gép indulását, írja a Daily Mail. A lap ugyan nem ír róla, de a gép végül biztonságban megérkezett Sri Lankára.