Négy év hat hónap Stadlernek

2003.02.12. 11:21
Négy év és hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Stadler József vállalkozót. Az enyhítést a bíróság az üzletember megromlott egészségi állapotával indokolta, valamint azzal, hogy Stadler már majdnem tíz éven keresztül volt büntetőeljárás hatálya alatt. Stadler József az Index kérdésére elmondta: felmentésre számított.
Négy év és hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság Stadler József vállalkozót - tudta meg a HavariaPress. A közismert üzletembert különösen nagy kárt okozó csalásért ítélték el a bírák. Ezzel az ítélettel a Legfelsőbb Bíróság elvetette a Bács-Kiskun megyei Bíróság korábban hozott ítéletét. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Az enyhítést a bíróság az üzletember megromlott egészségi állapotával indokolta, valamint azzal, hogy Stadler már majdnem tíz éven keresztül volt büntetőeljárás hatálya alatt.

Tekintse meg galériánkat
Klikk a képre
Fotó: HavariaPress
Stadler József az Indexnek elmondta: felülvizsgálati kérelemmel él, valamint a köztársasági elnöknek kegyelmi kérvényt nyújt be. Az akasztói vállalkozó azzal számolt, hogy a bíróság felmenti. "Még nem tudom, hogy hová és mikor kell bevonulnom, arról külön érkezik papír" - nyilatkozta Stadler, akinek a négy év fél évből 22 hónapot kell letöltenie. "Ez az időszak, a jelenlegi egészségi állapotommal, nagyon nehéz lesz."

Stadler József jelenleg az Akasztón felépített stadionjának bérbeadásából, valamint rendezvényszervezésből él. Az Index megkeresésére február elején úgy válaszolt a tíz éve tartó igazságügyi eljárás hatását firtató kérdésre: "Ráment a családi életem, az egészségem, tönkrement minden."

Több, mint öt évvel ezelőtt, 1997. október 28-án kezdődött meg az ügyben az első bírósági eljárás, melynek végén, 1998. áprilisában különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás, adócsalás, magánokirat hamisítás és a számviteli fegyelem megsértése miatt marasztalták el az akasztói vállalkozót. Az ítélet akkor kilenc év börtön és vagyonelkobzás volt.

Egy év múlva a Legfelsőbb Bíróság szabadon bocsátotta Stadler Józsefet és új eljárásra kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot. Az új tárgyalássorozat 2000. október 26-án indult, és 2001 októberében már ismét elsőfokú ítéletet hirdettek Kecskeméten a Stadler József és társai ügyben. Az utóbbi ítélet a vállalkozónak kedvezett, mert három és fél évvel kevesebbet, azaz öt év hat hónapi szabadságvesztést és mindössze kétmillió forint pénzbüntetést kapott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek