Gusztáv
3 °C
7 °C

Stadler József pere februárban folytatódik

2002.12.17. 07:18
Stadler József pere februárban folytatódik a Legfelsőbb Bíróságon. Legutóbb öt év hat hónapi szabadságvesztésre és kétmillió forint pénzbüntetésre ítélték. Lapértesülések szerint az akasztói vállalkozó hamarosan több millió euróhoz juthat, a pénzt a dunaújvárosi labdarúgásba kívánja fektetni.
A Legfelsőbb Bíróságon február 5-én és 6-án folytatódik Stadler József és társainak büntetőpere - értesült a HavariaPress. A Stadler- ügy így immár másodszor kerül másodfokú bírósági testület elé. Az első "kör" után ugyanis a Legfelsőbb Bíróság szabadon bocsátotta Stadlert.

Kilencévi börtön és vagyonelkobzás

Több mint öt évvel ezelőtt, 1997 október 28-án kezdődött meg az első bírósági eljárás, melynek végén különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás, adócsalás, magánokirat hamisítás és a számviteli fegyelem megsértése miatt marasztalták el az akasztói vállalkozót. Az ítélet kilencévi börtön és vagyonelkobzás volt.

A Legfelsőbb Bíróság 1999-ben szabadon bocsátotta Stadler Józsefet és új eljárásra kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot. Az új tárgyalássorozat 2000. október 26-án indult, és 2001 októberében már ismét elsőfokú ítéletet hirdettek, amely az akasztói vállalkozónak kedvezett, mert három és fél évvel kevesebbet, azaz öt év hat hónapi szabadságvesztést és mindössze kétmillió forint pénzbüntetést kapott.

Ha bizonyos dolgokat el tud intézni

A napokban felröppent hírek szerint egyébként elképzelhető, hogy Stadler József visszatér a magyar futballba. A Magyar Hírlap szerint a vállalkozó több millió euróval segítené a Dunaferr együttesét. Arra a kérdésre, hogy miből tudná segítené a néhány évvel ezelőtti sikercsapatot, ahonnan ma már a pénztelenség miatt szinte menekülnek a játékosok, Stadler így válaszolt: "Ha bizonyos dolgokat el tudok intézni, külföldről rövidesen komoly összeget utalnak át nekem." A Magyar Hírlap információi szerint ez több millió euró. A dunaújvárosiakkal kötendő esetleges megállapodásba azt is bele kívánja foglalni, hogy a csapatnak bizonyos mérkőzéseket Akasztón kellene játszani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!