Sára, Márió
2 °C
6 °C

Sterilizáltatná magát a harminchétszeres apa

2006.08.08. 12:58
Harminchetedik gyermekének megszületése után sterilizáltatni szeretné magát a 44 éves Cleto Ruiz Diaz. A férfi azonban Argentinának abban a tartományában él, ahol a törvény ezt nem engedi meg.

Amikor harminchetedik gyermeke világra jött, a 44 éves Cleto Ruiz Diaz azt mondta, elég volt. A férfi azt kérvényezte az argentin államtól, hogy sterilizáltathassa magát.

A férfi ugyanis Corrientes tartományban él, ahol a törvény tiltja a művi meddővé tételt. Ruiz Diaz abban bízik, hogy a szenátus egy törvénymódosítással az ország egész területén engedélyezi a sterilizálást.

A férfi kilenc éves kora óta nemzőképes. „Családja” akkor lett igazán népes, amikor "pályája elején" tizennégy éven át három asszonnyal élt egy fedél alatt és elmondása szerint óvszert sohasem használt. Diaznak csak a mostani párjától hét gyermeke született.

A harminchétszeres apuka nem is tudja megjegyezni minden gyermeke nevét, a születésnapokról már nem is beszélve.

Az alkalmi munkákból élő férfi az ország északi részén fekvő Santa Luciában él Argentína egyik legszegényebb vidékén. Főként festőként dolgozik, de így is csak naponta 500-600 forintnak megfelelő összeget keres, amiből nem lehet ennyi éhes szájat jóllakatni.