Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Büdös férjétől válna egy iráni asszony

2005.03.03. 08:15
Közröhej tárgya lett egy iráni család. A válásért pereskedő Mina asszony szerint férje immár egy éve nem hajlandó megmosdani, elviselhetetlen szaga miatt a család teljes elszigeteltségben él. A férfit már munkatársai és gyerekei sem tudják elviselni.

Elválna férjétől egy iráni asszony, mert a férfi elviselhetetlenül büdös, jelentette a BBC. Az iráni kormánylap beszámolója szerint Mina azért adta be a válókeresetet, mert férje immár egy éve nem volt hajlandó megfürödni.

Mina állítása szerint a férje már annyira büdös, hogy senki, még gyerekei sem szeretnek a közelében tartózkodni. "Nem mehetünk mulatságokba, annyira szégyellem magam", jelentette ki a bíróságon. Az asszony szerint férje szaga miatt az egész család közröhej tárgya lett. Mina szerint férje "nem szereti a vizet, nem akar zuhanyozni. Még ébredés után sem hajlandó megmosdani".

A férfi, Mina állítása szerint házasságuk kezdetén éppen ellenkezőleg viselkedett. Megszállott tisztaságmániásként naponta háromszor is órákon át zuhanyzott, ötpercenként kezet mosott. Egy éve azonban váratlanul megváltozott, azóta nem vett szappant a kezébe. "Már a kollégái sem tudják elviselni a szagát", jelentette ki az asszony.

Az iráni törvények alapján a nőknek kevesebb joguk van a váláshoz a férfiaknál. Az asszonyoknak alapesetben bizonyítaniuk kell, hogy férjük anyagilag vagy szexuálisan elhanyagolta őket, kábítószerfüggő, vagy veszélyt jelent testi épségükre. A BBC-nek nyilatkozó jogi szakértők szerint a tisztátlanság nem elégséges indok. Amennyiben azonban Mina azzal érvelne, hogy viselkedése miatt meggyűlölte férjét, akár sikerülhet is a válás.